Átlátható karrierút

A Mazars a munkatársai szaktudására és személyes kompetenciáira támaszkodik mindenkori tevékenysége során.

Humán tőkére, nemzetközi best practice-re és folyamatos képzésekre épülő vállalati kultúránk sarokköve a tudásalapú értékteremtés. Működésünk stabil hátterét munkatársaink szaktudása, egyéni kompetenciái és lojalitása biztosítja: ismertségünk növekedését, elégedett ügyfélkörünket és erősödő versenypozíciónkat is ezeknek köszönhetjük. 

Újabb és újabb piacok és iparágak igényeihez illeszkedő megoldásokat dolgozunk ki, ezért cégünk jövője szempontjából is kulcsfontosságú, hogy felkutassuk, felvegyük és fejlesszük, illetve vezetői kihívásokra is felkészítsük a legtehetségesebbeket.

Az első naptól

Kiszámítható, teljesítményalapú karrierutat kínálunk munkatársainknak. Kollégáink évente kétszer kapnak szóbeli és írásos visszajelzést munkájukról. Az értékelések során világos iránymutatást kapnak arról is, hogy munkakörükben milyen kompetenciákat kell elsajátítaniuk, illetve melyek az előrelépésükhöz szükséges szakmai elvárások.

Karrierépítési stratégiánk tehetséges munkatársaink folyamatos szakmai fejlesztésére épül – ez toborzási politikánk legfontosabb ígérete is.

Kövess bennünket a Facebook-on és nézd meg legfrissebb képeinket az Instagramon!

Share