Pályakezdő pozíciók

Amennyiben pályakezdő pozícióink felkeltették a figyelmedet, pályázati anyagodat karrier oldalunkon keresztül tudod feltölteni. A kiválasztási folyamat lépéseiről az alábbiakban olvashatsz részletesebben.

Jelentkezés

Önéletrajzodat és motivációs leveledet magyar, illetve angol nyelven várjuk a megadott jelentkezési határidőig. A beérkező pályázatok alapján előszűrést végzünk, és azokat a pályázókat hívjuk meg személyes találkozásra, akiknek szakmai és egyéb kompetenciái megfelelnek a pozícióval kapcsolatos elvárásainknak.

Tesztírás, rapid interjúk

A kiválasztás első fordulójára meghívott jelentkezők – 10-12 fős csoportokban – tesztíráson vesznek részt, számot adnak szakmai ismereteikről, logikai készségükről és általános tájékozottságukról. A tesztírást követően a jelöltek egy 15 perces rapid interjún a Mazars HR-munkatársaival találkoznak. A rövid beszélgetés célja, hogy felmérjük a pályázó nyelvtudását, kérdéseket tegyünk fel tanulmányaival vagy esetleges korábbi munkatapasztalataival kapcsolatban, és hogy egyéni kompetenciáiról is képet kapjunk. A tesztírás és a HR-interjú eredményéről egy héten belül mindenkinek visszajelzünk.

Az első fordulót követően a könyvvizsgáló-asszisztens pozícióra jelentkező fiatalok értékelő központon (Assessment Center) vesznek részt, az adótanácsadás iránt érdeklődő pályakezdők pedig szakmai interjúkon bizonyíthatják rátermettségüket.

Assessment center (könyvvizsgálat)

A sikeres első fordulót követően a jelöltek Assessment Centerre kapnak meghívást, amelynek során csoportos és egyéni feladatok segítségével a munkakör sikeres ellátásához szükséges viselkedésjellemzők vizsgálatával igyekszünk megbízható és objektív képet kialakítani a jelöltekről.

A Mazars félnapos értékelő központjaira 5-5 jelentkezőt hívunk meg. Kiválasztási szempontjaink a csapatmunkára, a kommunikációs készségekre, a motivációra, illetve a tanácsadói fellépésre koncentrálnak.

Szakmai interjúk (adótanácsadás)

A sikeres első fordulót követően a jelöltekkel az adótanácsadás üzletágunk vezetői találkoznak, akik az interjún meggyőződnek a pályázók szakmai tudásáról és tanácsadói kompetenciáiról.

Állásajánlat

Az utolsó kiválasztási kört követő döntésről telefonon értesítjük a pályázókat. Az utolsó fordulóban elutasított jelölteknek részletes visszajelzést adunk a kiválasztáson szerzett tapasztalatainkról és döntésünk indokairól. Az Assessment Centeren részt vevő jelentkezők írásos összefoglalót is kapnak a különböző feladatokon elért, valamint a mért kompetenciákkal kapcsolatos eredményeikről.

A kiválasztott jelölteknek a telefonos egyeztetést követően munkaszerződés-tervezetet küldünk.

Első találkozás a szervezettel munkatársként

A felvett pályakezdő munkatársaink szeptember elején csatlakoznak cégünkhöz, de egy félnapos céges eseményen már korábban bepillantanak a Mazars életébe, és lehetőségük nyílik leendő kollégáikat is megismerni. A Mazars minden júniusban évzáró rendezvényt tart, amelyre meghívást kapnak a tavaszi kiválasztáskor felvett, szeptemberben munkába álló munkatársaink is.

Kövess bennünket a Facebook-on és nézd meg legfrissebb képeinket az Instagramon!

Share