Szakmai tapasztalatot igénylő pozíciók

Amennyiben álláslehetőségünk felkeltette érdeklődését, pályázati anyagát karrieroldalunkon keresztül tudja feltölteni. A kiválasztási folyamat lépéseiről az alábbiakban olvashat.

Önéletrajzok áttekintése, értékelése

A Mazars HR-munkatársai a szakmai vezetőkkel közösen értékelik a beérkezett pályázati anyagokat. A jelentkezések áttekintését követően kezdődnek a személyes HR- és szakmai interjúk.

Interjúk

A tapasztalt szakemberek kiválasztásakor több alkalommal találkozunk a jelöltekkel. A kiválasztási folyamat célja a legtehetségesebb jelöltek felkutatása és integrálása. Az utóbbi években a növekvő piaci verseny még hangsúlyosabbá tette az eredményes és sikeres kiválasztás szükségességét, ezért célunk és érdekünk, hogy gyorsan és hatékonyan bonyolítsuk le a teljes kiválasztási folyamatot.

A kiválasztáson a jelöltek a HR munkatársaival és szakmai vezetőkkel találkoznak. Az interjúk célja, hogy átfogóbb képet kapjunk a jelölt munkatapasztalatairól és személyes kompetenciáiról. A beszélgetéseken a jelöltnek is lehetősége nyílik részletesebben megismernie a Mazars tevékenységét, szervezeti felépítését és vállalati kultúráját, valamint a pozícióval kapcsolatos célokat és elvárásokat.

Állásajánlat

Az utolsó kiválasztási kört követően a döntésről telefonon értesítjük a pályázókat. Az utolsó fordulóban elutasított jelölteknek részletes visszajelzést adunk a kiválasztáson szerzett tapasztalatainkról és döntésünk indokairól. A kiválasztott jelölteknek a telefonos egyeztetést követően munkaszerződés-tervezetet küldünk.

Kövess bennünket a Facebook-on és nézd meg legfrissebb képeinket az Instagramon!

Share