Vállalati kockázatkezelés a biztosítási szakmában

A Chartis Research és a Mazars szakértői közösen vizsgálták meg, hogy miképpen valósítják meg a biztosítótársaságok a vállalati kockázatkezelést (enterprise risk management, ERM), illetve hogy mi szükséges ennek sikeres integrálásához.

Együttműködésük részeként iparági interjúkat készítettek és kutatásokat végeztek az ERM jelenlegi helyzetéről a biztosítási szakmában, valamint arról, hogy miképpen kellene azt ERM-et a jövőben alkalmazni. A jelentés kiemeli, hogy a jövő kockázati vezető tisztségviselőinek (Chief Risk Officers, CROs) szélesebb körű, stratégiaibb készségekkel kell rendelkezniük vezető szerepük betöltése érdekében. 

A tanulmány vizsgálja továbbá a kockázatok és az ERM-ek gyors változását, valamint azt, hogy miért alapvető fontosságú a biztosítótársaságok számára, hogy ERM használata a szervezet minden területén jelentkező kockázatokra alapozott döntéseken alapuló valódi értékteremtés révén. A jelentés azzal a folyamattal is foglalkozik, amelyet a biztosítóknak az ERM megvalósítása kapcsán kell követniük, illetve hangsúlyozza a CRO-k fontosságát a biztosítótársaságok jövőbeli sikere érdekében.

Tanulmányunk angol nyelven az alábbi linken érhető el és tölthető le :

Kapcsolódó anyag

Case for Insurance Risk