Adóhírlevelek 2017

Az alábbiakban olvashatja a Mazars Magyarország vezető könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó cég hírleveleit adózási témában. Hírleveleinkkel tájékoztatni szeretnénk ügyfeleinket és leendő partnereinket az adózásban bekövetkezett változásokról, aktuális hírekről.

Reklámadó - Mazars Adóhírlevél 2017/11

Döntött a parlament: visszajár a reklámadó

A keddi napon megszavazta a parlament azt a törvénymódosítást, amely szerint visszajár a reklámközzétevők által a 2014-2016 adóévekre bevallott és megfizetett adó.

Tavaszi adócsomag - Mazars Adóhírlevél 2017/9

Évek óta jellemző trend, hogy a pénzügyi kormányzat már tavasszal „megörvendezteti” a gazdaság szereplőit a következő évi adómódosításokat tartalmazó csomaggal. Idén sincs ez másként: 2017. május 2-án az Országgyűlés elé került a legújabb adózási salátatörvény (a T/15428 számú javaslat).

ADÓtraffipax! - Mazars Adóhírlevél 2017/5

A NAV márciustól már előre jelzi, hogy hol fog operatív ellenőrzést végezni. Az ADÓtraffipax intézményét vélhetően a vállalkozásbarát NAV képének további erősítésére hozták létre, de jelenleg erősen kérdéses, hogy valóban alkalmas lehet-e arra, hogy az önkéntes jogkövető magatartást erősítse.

EKAER kockázati biztosíték - Mazars Adóhírlevél 2017/3

Kockázati biztosíték kötelezettség az EKAER-ben nem kockázatos termékek esetén is.
Az új EKAER kötelezetteknél február 15-től kockázati biztosíték kötelezettség keletkezik nem kockázatos termékek esetén is

2017. január 1-jétől változott az EKAER-ben a kockázati biztosíték fizetésre kötelezettek köre.

Termékdíj határidő - Mazars Adóhírlevél 2017/2

A készletre vétel, a termékdíj átalány, és az egyéni hulladékkezelés bejelentése. Termékdíj átvilágításaink során sokszor láttuk, hogy a gazdálkodók akkor is a készletre vételkor állapítják meg a termékdíjat, ha ezt nem is így jelentették be a NAV-nak.

Share