Innovációs járulék: biztosan így akarták?

A bevételi előirányzat nőtt 2015-ben, miközben a befizetők köre jelentősen csökkent. Ezen a címen jelent meg a Mazars legfrissebb sajtóközleménye 04.28-án.

"Budapest, 2015. április 28. – 2015-től ismét mentesülnek az innovációs járulék megfizetése alól azok a vállalkozások, amelyek mikro- vagy kisvállalkozásnak minősülnek, de a mentességre való jogosultságot nem az elmúlt években megszokott módon, hanem ismét az egyéni beszámolók alapján kell megállapítani – hívja fel a vállalkozások figyelmet a Mazars. A vezető adótanácsadó és könyvvizsgáló vállalat szerint ugyanakkor kérdéses a törvényalkotó szándéka, hiszen az innovációs járulékból származó bevételi előirányzat a kedvező változás ellenére magasabb mint a tavalyi."

 „Akik 2012 előtt nem fizettek innovációs járulékot, azok most ismét mentesülhetnek ez alól, ha egyéni szinten továbbra is mikro- vagy kisvállalkozásnak minősülnek. Ha pedig valaki mentesül a járulékfizetési kötelezettség alól, akkor célszerű mielőbb kérelmeznie az innovációsjárulék-előleg mérséklését – tanácsolja Nyári Zsolt, a MAZARS szenior adómenedzsere.

A teljes cikk letölthető itt:

Kapcsolódó anyag

Innovációs járulék