Szeptember 30-ig lehet visszaigényelni az Áfát!

Már 30 európai országból igényelhető vissza a forgalmi adó. A nem uniós tagállamok vonatkozásában az adott ország adóhatóságához kell beadni a kérelmet, áll a Mazars sajtóközleményében.

"2016. szeptember 29., Budapest – Már csak két napja maradt a magyar cégeknek arra, hogy elkészítsék és benyújtsák a külföldi áfa visszaigénylésére vonatkozó visszatérítési kérelmeiket – hívja fel a hazai vállalkozások figyelmét a MAZARS. A nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló vállalat összefoglalójából kiderül: a szeptember 30-ai jogvesztő határidőig 30 uniós és unión kívüli országból kérhetnek visszatérítést 2015-ös vásárlásaik után a magyar áfaalanyok.

Szeptember 30-ig van lehetősége a hazai adóalanyoknak az Európai Unió más tagállamaiban felszámított általános forgalmi adó (áfa) visszaigénylésére – hívja fel a figyelmet a MAZARS nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló vállalat legújabb közleményében. A kérelmet elektronikus formában, ELEKAFA nyomtatványon lehet beterjeszteni az adóhatósághoz, országonként külön-külön dokumentumban. A szeptember 30-i határidő jogvesztő, vagyis ezt követően visszaigénylésre már nem lesz lehetőség."

A teljes cikk a lenti linken letölthető:

Kapcsolódó anyag

Mazars: péntekig lehet visszaigényelni az Áfát