Hírlevelek- tanulmányok- kutatások

Weboldalunkon elérhetőek a Mazars csoport által rendszeresen megjelenő hírlevelek, tanulmányok valamint kutatások. Ezek az anyagok angol és francia nyelven olvashatók.

Quantified impacts of IFRS 9: initial findings

At the end of February 2018, all the major European banks published information on the impact of the implementation of the new standard IFRS 9. IFRS 9 introduces numerous changes (classification, impairment, hedging, etc.). Their impacts at the transition date vary widely from one bank to another. They are negative in most cases, but for some banks are virtually nil or even positive. The indicators used are also variable: though the impact on the CET1 ratio is a firm common indicator, the level of further detail reported varies significantly from one institution to another.

Vállalati kockázatkezelés a biztosítási szakmában

A Chartis Research és a Mazars szakértői közösen vizsgálták meg, hogy miképpen valósítják meg a biztosítótársaságok a vállalati kockázatkezelést (enterprise risk management, ERM), illetve hogy mi szükséges ennek sikeres integrálásához.

Biztosítók pénzügyi kommunikációja: Szolvencia II

Az évek során a pénzügyi kommunikáció a nagy biztosítók promóciójának alapvető részévé vált. Ennek a gyakorlatlak különösen nagy a jelentősége idén az európai Szolvencia II irányelv megérkezésével, amely messzeható változásokat hoz a tőkekövetelmények és a kockázatkezelés területén. Mindezek fényében közelebbről is szemügyre vettük a 2015-ös év pénzügyi kommunikációjának legfontosabb témáját jelentő Szolvencia II irányelvre vonatkozó információkat.

Üdv a nők bolygóján!

Nagy örömünkre szolgál, hogy beszámolhatunk arról a felmérésről, amelyet a Mazars és a Francia Nemzeti Tanács az ENSZ Nemek Egyenlőségével és a Nők Felemelkedésével Foglalkozó Egységéért elnevezésű szervezet közösen készített 108 ország, 3 generáció, illetve csaknem 2400 nő megkérdezésével annak érdekében, hogy képet kapjunk a nők mindennapjairól. Üdv a nők bolygóján!

Share