Adóhírlevelek 2015

Az alábbiakban olvashatja a Mazars Magyarország vezető könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó cég hírleveleit adózási témában. Hírleveleinkkel tájékoztatni szeretnénk ügyfeleinket és leendő partnereinket az adózásban bekövetkezett változásokról, aktuális hírekről.

Adóhírlevél 2015/13- Transzferár módszertan

Tapasztalataink szerint gyakori, hogy a társaságok a kapcsolt ügyleteikről szóló transzferár dokumentáció elkészítésekor automatikusan többévi átlagos értékek figyelembevételével vizsgálják saját, valamint az összehasonlító társaságok releváns pénzügyi mutatóit, ezek alapján támasztják alá az alkalmazott áraik helyességét. Ugyanakkor az OECD Transzerár Irányelvek erre vonatkozó iránymutatásai nem minden esetben rendelkeznek így.

Adóhírlevél 2015/9 - Új reklámadótörvény

2015. május 27-én, kivételes eljárásban megszavazta a parlament a reklámadótörvény módosítását. Az NGM kommunikációja szerint az EU továbbra is vitatta a május elején benyújtott tervezetet, így további módosításokat követően született meg a ma elfogadott jogszabály.

Adóhírlevél 2015/5 - TAO kedvezmények

Az alábbi összefoglaló célja, hogy áttekintést nyújtson a 2015-től életbe lépő, filmalkotások, előadó-művészeti szervezetek, látvány-csapatsportok támogatása kapcsán elérhető társasági adókedvezményről.

Share