KÖZÉP- KELET- EURÓPAI ADÓ BROSÚRA 2015

A Mazars budapesti irodája a Közép- kelet- európai régió 19 országára kiterjedő, a 2015-ös év legfontosabb adózási kondícióit bemutató brosúrát jelentetett meg immáron harmadik alkalommal.

A 19 ország adózási rendszerét bemutató brosúra célja, hogy segítséget nyújtson a régióban található országok sokféle adórendszerének összehasonlításában. Az immár harmadik alkalommal megjelenő brosúra a tájékoztatás mellett azt a célt is szolgálja, hogy megkönnyítse a régióban gondolkodó befektetők számára ezen országok adózásáról egy átfogó kép kialakítását.

A 19 országot felölelő elemzés kiterjed a magánszemélyek jövedelmének, közvetett és közvetlen adózásra. A kiadványban található egy összehasonlító táblázat a különböző országok transzferárazási gyakorlatáról is. A brosúra összehasonlításra is lehetőséget ad, egyfelől az adókulcsokról, valamint a bért terhelő adók nettó bérhez viszonyított arányáról. Magyarország szomszédos országain és a visegrádi országokon kívül az összes ex-jugoszláviai állam is helyet kapott az anyagban Görögország és Oroszország mellett. 

További újdonság, hogy ezúttal 4 új állam is szerepel a kiadványban. Albánia mellett 3 balti állam is megtalálható: Lettország, Litvánia és Észtország.

Bízunk benne, hogy idén is hasznosnak és jó gondolatébresztőnek találják ezt a tanulmányt, amelyben feltüntettük a vizsgált országok szakértőinek elérhetőségeit.

Brosúránk angol nyelven az alábbi linken olvasható:

Kapcsolódó anyagok

Mazars Central Eastern European Tax Brochure 2015
Mazars CEE Tax Brochure 2015 elemzés