MAZARS KÖZÉP-KELET-EURÓPAI ADÓKALAUZ 2016

A Mazars budapesti irodája a Közép- kelet- európai régió 19 országára kiterjedő, a 2016-os év legfontosabb adózási kondícióit ismertető kiadványt jelentetett meg immár negyedik alkalommal.

Ahogyan az előző években is, a kiadvány fő célja idén is, hogy a befektetők számára időszerű, fókuszált, céljaik elérése szempontjából alapvető fontosságú információkat biztosításon a közép-kelet európai országok adózási környezetéről, melyek révén összevethetők a különböző versenyképességi tényezők a régióban.

A 2016. évi kiadás a visegrádi országok, valamint Görögország, Oroszország, Ukrajna és a volt jugoszláv utódállamok adórendszereit mutatja be röviden. A tavalyi évihez hasonlóan a jelentésben szerepel még Ausztria, Románia, három balti állam, valamint Albánia is.

A 19 országot felölelő elemzés kiterjed a magánszemélyek jövedelmének, közvetett és közvetlen adózásra. A kiadványban található egy összehasonlító táblázat a különböző országok transzferárazási gyakorlatáról is. A brosúra összehasonlításra is lehetőséget ad, egyfelől az adókulcsokról, valamint a bért terhelő adók nettó bérhez viszonyított arányáról.

Bízunk benne, hogy idén is hasznosnak és jó gondolatébresztőnek találják ezt a tanulmányt, amelyben feltüntettük a vizsgált országok szakértőinek elérhetőségeit is. 

Brosúránk angol nyelven a lenti képre kattintva tekinthető meg. A magyar nyelvű háttéranyag részletes elemzéssel pedig a mellette lévő linkre kattintva olvasható.

A 2016. évi Adókalauz interaktív formája ezen a linken érhető el:

Mazars CEE Tax Guide 2016

Kapcsolódó anyagok

Mazars CEE Tax Guide 2016
Mazars CEE Tax Guide 2016 háttéranyag