M&A tranzakciók Közép-Kelet-Európában: Adócsapdák és adóhatékony strukturálási lehetőségek

2020.12.10. A globális verseny és az integrált piaci viszonyok kontextusában a változó és időnként összetett szabályozási környezet ellenére szerte a világban számos vállalkozás keresi a növekedési lehetőségeket saját országán kívül.

A közép- és kelet- európai tranzakciók vonzó lehetőségeket kínálhatnak a befektetők számára, de fontos tisztában lenniük azzal, hogy a felvásárlási és integrációs folyamatok során továbbra is figyelembe kell venni a helyi sajátosságokat – még akkor is, ha az adott ország az Európai Unió része. Ezért tettük közzé ezen tanulmányunkat: hogy rávilágítsunk az egyesülési és felvásárlási tranzakciókban rejlő adókockázatokra és lehetőségekre Közép-Kelet-Európában.

A kiadványunk által nyújtott betekintés szakértőink által a régióban végzett adóoptimalizálási célú átvilágítások tapasztalataira épül, és foglalkozik mindazon gyakran előforduló adókockázatokkal, amelyekkel veszélyeztethetik az ügyletek létrejöttét és az azt követő integrációs folyamatok sikerét ezeken a gyorsan növekvő piacokon.

Feltárjuk, hogy az átvilágítási folyamatok során azonosított főbb „adócsapdák” miként kapcsolódnak az alultőkésítési szabályokhoz és a negatív adóalapok felhasználásához. Ugyanezen ügyletek azonban feljogosíthatnak a beruházásokat támogató helyi adókedvezményekre is, amelyek az egyesülésekre és szétválásokra alkalmazandó adómentességek mellett állnak fenn.

Töltse le most a jelentést, hogy megismerje az adócsapdákat és az ösztönzőket, amelyek segítenek meghatározni a következő helyes lépést.

Kapcsolódó anyag

Doing M&A in CEE