Jön a Brexit, készüljön készpénzzel!

Felboríthatja az importőrök cash flow-ját a britek kilépése, álla Mazars Kft. április 3-án megjelent sajtóközleményében.

2017.április  3., Budapest – A magyarvállalkozásoknak is végig kell gondolniuk, mennyire lehetnek érintettek aBrexit okozta kereskedelmi, gazdasági változásokban – hívja fel a figyelmet a MAZARS.Az ismét bonyolultabbá váló vámeljárások az adminisztratív terheket növelikmajd meg; az import során megfizetett áfa nehézkesebb visszaigénylése pedigcash flow problémákat okozhat. Egyes cégek számára a vámeljárások terénmegoldást jelenthet az engedélyezett gazdálkodói státus (AEO) engedélymegszerzése.

Valóra vált az álom/rémálom,és az Egyesült Királyság képviseletében március 29-én Theresa May megküldte ahivatalos értesítést az EU-nak a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyénekaktiválásáról, azaz országa kilépéséről az Unióból. Miközben a britek és az EU négy évtizedes kapcsolatánaka Brexittel pont kerül a végére, a nyitott kérdések száma egyre csak nő.

A teljes cikk elolvasásához kattintson a lenti linkre:

A magyar vállalkozásoknak is végig kell gondolniuk,mennyire lehetnek érintettek a Brexit okozta kereskedelmi, gazdaságiváltozásokban – hívja fel a figyelmet a MAZARS.

Kapcsolódó anyag

Jön a Brexit, készüljön készpénzzel!