Mazars: kérje vissza, ha már befizette!

Sok kisvállalkozás fölöslegesen fizetett idén innovációs járulékot címen jelent meg a Mazars Kft. sajtóközleménye 2016. június 6-án.

"2016. június 6., Budapest – Sok hazai kis- és mikrovállalkozást bizonytalanítottak el az elmúlt évek innovációsjárulék-fizetést érintő törvényváltozásai. A járulékfizetési kötelezettség megállapításához  ugyanis nem csak a foglalkoztatotti létszámot és mérlegfőösszeget kell ismerni, hanem azt is tudni kell, hogy ezeket társaságokat önállóan, kapcsolódó és partnervállalkozásaik nélkül kell vizsgálni - hangsúlyozza a Mazars legfrissebb jelentése. A Mazars szakértői szerint bár 2016-tól szűkült az innovációsjárulék-fizetésre kötelezettek köre, erről sok vállalkozás egyszerűen nem vett tudomást és feleslegesen fizetett.

„Valószínűleg sok millió forint fölöslegesen kifizetett adóforintban mérhető az a bizonytalanság, hogy a kis- és mikrovállalkozások a hatályos jogszabályok alapján éppen kötelezettek vagy nem innovációsjárulék-fizetésre. Sajnálatos, hogy az elmúlt öt évben sokszor változó szabályozás negatív következményei egy egyébként is sérülékeny, forráshiányos kis- és mikrovállalati kört érintenek” – mutatott rá Csizmadia Heléna."

A teljes közlemény az alábbi linken olvasható:

Kapcsolódó anyag

Mazars: kérje vissza, ha már befizette!