Változott az EKÁER- szabályozás

Kockázat nélkül is biztosítékra kötelezi az újoncokat az EKÁER, áll a Mazars Kft. 2017. 02. 21-én kiadott sajtóközleményében.

"2017. február 21., Budapest - Január 1-jétől változott az EKÁER-ben a kockázati biztosíték fizetésre kötelezettek köre: a múlt szerdától hatályos módosítás szerint kockázati biztosítékot kell fizetnie az új EAKER kötelezetteknek még nem kockázatos termékek esetén is. A szabályozás a Közösségen belüli termékértékesítéseket továbbra sem érinti, csak a beszerzést, valamint az első belföldi értékesítést – hívják fel az érintettek figyelmét a MAZARS szakértői.

Az új EKÁER-kötelezettek - vagyis azok a cégek, amelyek a tárgyévben és azt megelőző kettőben egyszer sem kértek még EKÁER-számot -. illetve azok, amelyeknek az EKÁER-szám igénylésük során fel volt függesztve az adószámuk a továbbiakban - meghatározott ideig - kockázati biztosíték fizetésére kötelezettek - áll az EKÁER szabályozás múlthét szerdán hatályba lépett módosításában.

A leginkább érintettek az újonnan alakult hazai vállalkozások, illetve a Magyarországon áfa alanyként újonnan nyilvántartásba vett külföldi társaságok (új áfa regisztráltak) - derül ki a MAZARS legfrissebb EKÁER-összefoglalójából."

A teljes cikk az alábbi linken letölthető:

Kapcsolódó anyag

Változott az EKAER- szabályozás