Kapcsolt vállalkozások kölcsönügyletei

Hihetetlen hitelek: kapcsolt vállalkozások kölcsönügyleteit vizsgálja a NAV. Ezen a címen jelent meg a Mazars könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó legfrissebb sajtóközleménye 2013. március 21-én.

2013. március 21., Budapest –  Kiemelten vizsgálja a kapcsolt vállalkozások finanszírozási megállapodásait az idei transzferár-ellenőrzések során a NAV, hívja fel a figyelmet a Mazars. A vezető nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat szerint azok a – különösen külföldi kapcsolt vállalkozással rendelkező – cégek számíthatnak szigorú ellenőrzésre, amelyek gazdálkodásával kapcsolatban felmerül, hogy kölcsönszerződésnek álcázva juttatnak ki adózás előtti jövedelmet Magyarországról.

 „A vállalatcsoportok fő tevékenységük árkialakításánál már általában konzervatív megközelítést alkalmaznak, és egyre ritkábban fordul elő életszerűtlen, túlzó árazás. – nyilatkozta, Nagy Gabriella, a Mazars szakértője. Az adóhatóság azonban már nem csak főtevékenység transzferárazására kíváncsi, hanem arra is, hogy honnan és milyen feltételekkel finanszírozza a kapcsolt vállalat a tevékenységét.”

A teljes közleményt itt töltheti le:

Kapcsolódó anyag

Kapcsolt vállalkozások kölcsönügyletei
Kapcsolt vállalkozások kölcsönügyletei