Változnak a kormányközi adóegyezmények

A magyar kormány több külföldi országgal korábban megkötött adóegyezményét módosította. Sajtóközleményünkben Szmicsek Sándor, a Mazars adópartnere kiemelt figyelmet szentel Németországgal, illetve az USA-val kötött egyezményekre.

Budapest, 2013. január 17. -  Sok hazai vállalkozást érint, hogy a magyar kormány, a közelmúltban több külföldi országgal - például Németországgal vagy az USA-val - megkötött adóegyezményét módosította, illetve számos régi egyezmény felülvizsgálata folyik – hívja fel a figyelmet a Mazars legfrissebb jelentése. A nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat szerint azért is érdemes a változásokat áttekinteni, mert vannak, amelyek kiterjesztik az adóztatási lehetőségeket, míg mások hatására kedvezőbbé válik az osztalék forrásadóztatása.

 „Magyarország kimagaslóan jó adóegyezmény-hálózattal rendelkezik: több mint 70 országgal van ilyen megállapodása, ami miatt vonzó célpont a nemzetközi viszonylatban működő cégek számára” – nyilatkozta Szmicsek Sándor a Mazars adópartnere.

A teljes közleményt itt töltheti le:

Kapcsolódó anyag

Változnak a kormányközi adóegyezmények