Közép- Kelet- Európai Adóbrosúra 2015

Immáron harmadik alkalommal gyűjtötte össze a közép-kelet-európai régió országainak aktuális adózási információit legújabb kiadványában a Mazars.

"A vezető hazai könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat célja, hogy a régió iránt érdeklődő befektetők számára lényegre törő helyzetjelentést adjon a térség országainak adózási környezetéről, illetve lehetővé tegye egyes alapvető versenyképességi tényezők összehasonlítását. A 2015-ös brosúra Magyarország szomszéd államain, valamint a visegrádi országokon kívül Görögország, Oroszország, Ukrajna és valamennyi volt jugoszláv utódállam adókörnyezetét bemutatja. Ezeken túl a kiadvány négy új ország bemutatásával bővült 2015-ben: a Baltikum államaival, valamint Albániával.

A brosúra főbb megállapításainak részletezése előtt érdemes leszögezni, hogy a régió országainak adórendszere az elmúlt három évben viszonylag stabilnak mondható. Jelenleg nem tapasztalhatók olyan strukturális változások, mint amilyeneket a válság előidézte költségvetési deficit miatt voltak kénytelenek meglépni; mindegyikük a saját stratégiája mentén halad."

A teljes közlemény itt tölthető le:

Kapcsolódó anyag

Mazars CEE Tax Brochure 2015 elemzés