Szilveszter az országonkénti jelentéshez kapcsolódó kötelezettségek határideje

20 millió Ft-ig terjedő mulasztási bírságot kockáztatnak azok a vállalkozások, amelyek elmulasztják az Országonkénti Jelentéssel (CbCR) kapcsolatos adatszolgáltatási, bejelentési, illetve változás-bejelentési kötelezettségüket. Erről szól a Mazars Kft. 2019. december 17-én megjelent közleménye.

"A december 31-ei határidő a legalább 750 millió eurós konszolidált árbevételt elérő multinacionális vállalatcsoport tagjaira vonatkozik. A legalább 750 millió eurós konszolidált (összevont) bevételt elérő multinacionális vállalatcsoport tagjainak a bejelentési kötelezettségük teljesítésére a 19T201T formanyomtatványt kell kitölteniük és benyújtaniuk, amelyen arról tesznek nyilatkozatot, hogy a 2019-es év tekintetében mentesül-e az adatszolgáltatási kötelezettség alól vagy sem.

“Az adózó nyilatkozhat úgy, hogy nem kötelezett Országonkénti Jelentés benyújtására, mert helyette egy másik csoporttag teljesíti ezt a kötelezettséget, vagy önállóan jelentésre kötelezett társaságként, maga nyújtja be ezt az adatszolgáltatást. A kötelező bejelentés alapvető célja, hogy a magyar adóhatóság be tudja azonosítani, hogy melyik másik ország adóhatóságától várhatja majd az Országonkénti Jelentés automatikus információcsere útján történő megosztását.” – foglalta össze Nagy Gabriella, a MAZARS budapesti irodájának transzferár igazgatója."

A teljes közlemény az alábbi linkre kattintva olvasható:

Kapcsolódó anyag

Országonkénti jelentési kötelezettség
Országonkénti jelentési kötelezettség