Drágul és szigorodik a transzferárazás

Jelentős szigorítások, új adatszolgáltatási kötelezettség és jelentősen emelkedő bírság- és eljárási díjtételek – ez a transzferárazást érintő változások címszavas összefoglalója a 2023-as költségvetési javaslatban, derül ki a Mazars legfrissebb összefoglalójából.

Hozzáteszik: a törvénymódosítás miatt szükségessé váló kiigazítások sok adózónak jelentős adótöbbletet jelenthetnek, ezért ezt még idén érdemes átgondolni és cselekedni – akár szerződésmódosításokkal –, hogy az adóalap ne legyen a szükséges többszöröse.

Megjelent a Parlament honlapján a kormány által benyújtott 2023. évi központi költségvetés megalapozásáról szóló T/360. számú Törvényjavaslat, amely számos adónem szabályozásához is hozzányúl. A javaslatcsomag hangsúlyosan – jelentős szigorításokkal, új adatszolgáltatási kötelezettség bevezetésével és markánsan emelkedő bírság-és díjtételekkel – érinti a transzferár-szabályozást. A kiigazítások új szabályai pedig számos adózónak extra adóterhet jelenthetnek. Az alábbiakban összefoglaljuk a változások legfontosabb részleteit.

A teljes közlemény a lenti linkre kattintva olvasható:

Kapcsolódó anyag

Drágul és szigorodik a transzferárazás