SZÉP- kártya adózás 2021

Nem olyan szépek az új SZÉP- kártya szabályok. Fél évig maradnak a megemelt limitek, de 2021-ben szakképzési hozzájárulás is terheli a juttatásokat.

További fél évig lehet élni a megemelt SZÉP-kártya limitek és a szociális hozzájárulási (szocho) adómentesség adta lehetőséggel, viszont a cafeteria-juttatásokat januártól szakképzési hozzájárulás, júliustól pedig szocho is terheli. A Mazars szakértői összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat az első és második félévben alkalmazandó új szabályokról.

Az új év első heteiben a munkáltatók szokás szerint nyilatkoztatják munkavállalóikat cafeteria-keretük felhasználásáról, ami idén is kihívásokkal jár, hiszen újabb – igencsak vagy kevésbé kedvező – szabályoknak kell megfelelni.

„Egyfelől jó hír, hogy még fél évig érvényes a megemelt SZÉP-kártya limitek és a szociális hozzájárulási adómentessége, ám épp ez az átmeneti jelleg több kérdést is felvet. Másrészt bombaként robbant a rossz hír, hogy idén a megszokott cafeteria-juttatásokat szakképzési hozzájárulás is terheli.” – foglalta össze dr. H. Nagy Dániel, a Mazars adóigazgatója."

A teljes cikk a lenti linken olvasható:

Kapcsolódó anyag

SZÉP- kártya adózás 2021
SZÉP- kártya adózás 2021