Szakmai cikkek, hozzászólások 2012

Itt olvashatja a Mazars könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó vállalat 2012-ben, a hazai és nemzetközi sajtóban megjelent szakmai cikkeit, kommentjeit.

Transzferárközpont lettünk

A Szakma nevű, számvitel-adó és könyvvizsgálati szakmai folyóirat 2012. decemberi számában, Szmicsek Sándorral, a Mazars Kft. adópartnerével és egyben a Mazars Transzferárazási központjának vezetőjével készült interjút olvashatják.

A sorok között

A Mazars könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó vállalat a Világgazdaság november 20-án megjelent cikkében a kormány októberi munkahelyvédelmi programjának részeként elfogadott módosításokat ismerteti.

JFB: A magyar adózási rendszer 2013

A Journal Francophone de Budapest 2012. novemberi számában Philippe Michalak, a Mazars Kft. partnere és egyben ügyvezető igazgatója, valamint Szmicsek Sándor, a Mazars adópartnere a hazai adózási rendszert, valamint a 2013-ban várhatóan életbe lépő változásokat ismertetik.

Kettős adózási egyezmények

Az Acquisition International angol nyelvű nemzetközi szakmai lapban, "Double Taxation Agreements" címmel megjelent cikkben Szmicsek Sándor, a Mazars adópartnere ismerteti a magyarországi adózási rendszert és kitér a kettős adózási egyezményekre is.

Áfafizetés: mégis van kiút az ördögi körből?

A tönk szélén álló cégeknél az áfacsapda felszámolása lehet az egyik utolsó szalmaszál. A kormány ma nyújtja be az Országgyűlésnek a jövő évi költségvetéshez kapcsolódó 300 milliárd forintos munkahelyvédelmi programot, az adótörvényeket módosító javaslat keretében.

A kormány sem hisz a forintban?

"A kormány sem hisz a forintban?" címet viselő szakmai kommentünkben Szmicsek Sándor, a Mazars könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó vállalat adópartnere a vállalkozások árfolyamveszteség miatti helyzetéről és az ezzel kapcsolatos törvényi szabályozásról nyilatkozik a Figyelő szakmai hírportálon.

Előnyt kovácsolni a változásokból?

A Világgazdaság 2012. 07. 11-ei Franciaország mellékletében megjelent: "Kiszámíthatóságra várva" címet viselő cikkben Philippe Michalak, a Mazars könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó vállalat ügyvezető igazgatója válaszol arra a kérdésre, hogy mennyire sújtják a vállalatokat a változások, és a váratlan kormányzati döntések, valamint a külső hatásokra hogyan készül fel a Mazars Kft.

Share