Szakmai cikkek, hozzászólások 2014

Itt olvashatja a Mazars könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó vállalat által 2014-ben, a hazai és nemzetközi sajtóban megjelent szakmai cikkeit, hozzászólásait.

Kettős reklámadóztatás?

Annak ellenére, hogy sokan kizárólag az RTL büntetőadójaként tekintenek a reklámadóra, az új adónem sokkal szélesebb kört érinthet, akár még a hazai kkv-kat is.

A hitel-tőke konverzió adókockázat

A cégjog 2006-tól lehetővé tette azt, hogy a tőke rendelkezésre bocsátása során elismert követelést apportáljanak, ez a lehetőség amúgy Európa más országaiban korábban is elérhető volt.

Reklámadó: valóban mindenki fizeti az új terhet?

"Nehéz helyzetbe vannak az adóalanyok, hiszen a reklámadó értelmezésével kapcsolatban megjelent cikkek között esetenként ellenmondások vannak, a különböző blogbejegyzések és hozzászólások pedig eltérően értelmezik a törvény egyes rendelkezéseit." áll a Mazars Kft. 08. 06-án megjelent szakmai hozzászólásában.

Még mindig megéri a látványcsapatsport támogatása

Bár a korábbi szabályozáshoz képest csökkent az elérhető társasági adó kedvezmények mértéke, a látványcsapatsportok támogatása 2014-ben is jó lehetőség, különösen azon cégek számára, akiknél fontos szerepet kap a társadalmi felelősségvállalás. Nyilatkozta a Mazars szenior adómenedzsere, Nyári Zsolt.

Share