Globális webináriumok

Az alábbiakban bővebb információt találhat a Mazars csoport aktuális szakmai rendezvényeiről.

Webinárium: Pillar 2, azaz a globális minimumadó: A legújabb fejlemények és további teendők

Webinar: Pillar 2 GloBE
Miután az OECD és a tagországok hosszú ideig dolgoztak a 15%-os globális minimumadó (Pillar 2, vagy GloBE) tervezetén, néhány joghatóságban már közel van a bevezetés. A szabályozás valamennyi érintett csoporttól speciális felkészülést igényel. Közelgő webináriumunk a kulcsfontosságú kérdésekre és az új követelményekre összpontosít az OECD Pillar 2 vonatkozásában különös tekintettel a júliusban megjelent OECD adminisztratív iránymutatásokra és a legújabb fejleményekre.

Bővebben

Webinárium: Transzferárazás és finanszírozási ügyletek

tp webinar 20230320
A jelenlegi gazdasági környezetet emelkedő kamatlábak és volatilis piaci feltételek jellemzik, ezért a vállalatoknak ügyelniük kell arra, hogy a finanszírozási ügyleteiknél pontosan határozzák meg a szokásos piaci árat, illetve, hogy jól kezeljék a kamatlevonási korlátozásokat. Ehhez szükséges a vonatkozó adószabályok és előírások alapos ismerete, valamint az összetett pénzügyi tranzakciókban való eligazodás képessége.

Bővebben

Webinárium: Az infláció hatása a transzferárképzésre

TP webinar image
Az infláció gazdasági hatása jelentős következményekkel jár a multinacionális vállalatok csoporton belüli ügyleteinek árképzésére. A Covid-19 válsággal és az ukrajnai háborúval együtt a növekvő infláció tovább bonyolítja a multinacionális vállalatok transzferár politikájának kezelését.

Bővebben

Adózás a külföldre kiküldött munkavállalók esetén - webinárium

Taxation of International Assignees_1200x700
Megváltozott világunkban a globális adózási környezet dinamikus és folyamatosan változik. Hogy lépést tudjanak tartani ezen változásokkal, a vállalatoknak és a magánszemélyeknek tisztában kell lenniük a választott piacuk adózásával kapcsolatos különböző kérdésekkel.

Bővebben

Mazars Globális Adó Webinárium: Az Ön áfaköltségeinek kezelése

New SF regulation 1600_500.jpg
Az Ön áfaköltségeinek kezelése
Október 28. | 10:30–11:30 (közép-európai idő szerint)

Bővebben

Mazars globális konferencia- Változásra készen: az adózás átláthatósága, a fenntarthatóság felé vezető út

Mazars' flagship conference 2021
Vegyen részt Ön is a Mazars „Változásra készen: az adózás átláthatósága, a fenntarthatóság felé vezető út” című globális konferenciáján 2021. november 2-10. között.

Bővebben

Mazars transzferár webinárium sorozat

Transfer pricing_ business restructuring webinar.jpg
Vegyen részt a Mazars csoport által szervezett transzferárazási webinárium sorozatunkon

Bővebben

Mazars Globális Adó Webináriumok Júniusban

Transfer pricing_ business restructuring webinar.jpg
Az adózási környezet folyamatosan változik, mivel új, összetett szabályozások születnek, és gyakran módosulnak. Ezek a gyors és folyamatos változások nyomást gyakorolnak a vállalkozások vezetőire, akiknek naprakésznek kell lenniük ahhoz, hogy megfeleljenek a követelményeknek.

Bővebben

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem: kihívások és új kockázatok a Covid idején

AML event - 1600_500.jpg
Csatlakozzon hozzánk egy virtuális előadásra Raluca Prună-val, az Európai Bizottság Pénzügyi Bűncselekmények egységének vezetőjével, hogy megvitassuk a nemzetközi tranzakciókra vonatkozó pénzmosás elleni uniós irányelveket.

Bővebben

Webinárium - A csoporton belüli kölcsönök és kezességvállalások transzferár-képzési szempontjainak áttekintése

buildings
Csatlakozzon hozzánk március 25-én, 14:00 órakor (közép-európai idő szerint) a csoporton belüli kölcsönök és kezességvállalások transzferár-képzési szempontjainak áttekintésével foglalkozó webináriumon! Szakembereink segítséget nyújtanak az OECD pénzügyi tranzakciókra vonatkozó transzferár-iránymutatásában ismertetett főbb pontok jobb megértésében.

Bővebben

Globális webináriumok a közvetett adókról

Indirect Tax Webinars
Az új év fontos változásokat hoz a közvetett adók tekintetében, a Brexit utáni üzleti környezet és a jelenlegi Covid-19 válság továbbra is világszerte érinti a vállalkozásokat.

Bővebben

Mazars régiós webinárium: Közép- és Kelet-Európa a koronavírussal szemben: gazdasági hatás és kilátások

Insights 6 1600 per 500.jpg
Más régiókkal összevetve Közép- és Kelet-Európa országai eddig viszonylagosan nagyobb ellenálló képességet mutatva néztek szembe a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos közegészségügyi kockázatokkal. Mindazonáltal a közép és kelet- európai régióra gyakorolt makrogazdasági hatás rámutat a régiónak a kereskedelem és a befektetések terén fennálló kölcsönös függőségére a világ más tájaival, különös tekintettel Nyugat-Európára, az Egyesült Államokra és Kínára.

Bővebben

Mazars is partnering CEE business services awards and summit

4.2.5 Internal audit.jpg
For another year in a row, Mazars has the honour to bring its auditing expertise to the selection process of the 8th annual CEE Business Services Awards - an evening dedicated to recognizing excellence in the Business Services Sector in Central and Eastern Europe. The celebration will take place on 30 January 2020 at the Intercontinental hotel in Warsaw, Poland.

Bővebben