3. 31. Régiós Webinárium: Hogyan lehet fellendíteni és irányítani a fenntartható ellátási láncokat?

A vállalatok életében egyre jelentősebb követelményként jelenik meg a fenntarthatóság iránti igény teljes ellátási láncaikban. Vegyen részt régiós webináriumunkon, és ismerje meg az európai uniós szintű ESG-szabályozást a beszerzés terén.

Felvétel a webináriumról

Többszöri késedelem után 2022. február 23-án jelent meg a vállalati fenntarthatósági átvilágításról szóló európai irányelv, amely magában foglalja a kötelező emberi jogi és környezetvédelmi átvilágítást (mHREDD) is. A jogszabálytervezet átfogó új átvilágítási követelményekre tesz javaslatot az EU-ban termékeket vagy szolgáltatásokat nyújtó több mint 13 000 európai és 4000 nem európai vállalat számára. A javasolt kötelezettségek az értéklánc minden szintjén kiterjednek a már meglévő üzleti kapcsolatokra, és rendelkeznek arról, hogy az előírások be nem tartása tagállami szinten bírsággal szankcionálható.

A webináriumon rávilágítunk a beszerzési részlegek különös jelentőségére a vállalatok fenntarthatósági teljesítménye szempontjából, valamint elmélyedünk a lehetséges üzleti alkalmazások és az új uniós irányelv részleteiben. A panelbeszélgetés résztvevői megvitatják továbbá az ellátási lánc irányításának fontosságát a fenntarthatósági kötelezettségvállalások teljesítésében, a társadalmi és környezeti kockázatértékelés és -kezelés integrációját, valamint a beszállítók bevonásának gyakorlati eszközeit és megközelítéseit.

Az ellátási láncok az éghajlatváltozás elleni küzdelemben is kulcsfontosságúak. Ennek oka, hogy a globális szén-dioxid-kibocsátás mintegy 60%-át ezek generálják. Az ellátási láncok fenntarthatóságának rögzítése ezért a vállalatok számára alapvető lépés a nettó zéró CO2-kibocsátás (karbonsemlegesség) felé vezető úton.

Vegyen részt online rendezvényünkön, és hallgassa meg a szakértők meglátásait arról, hogyan lehet előmozdítani és irányítani fenntartható ellátási láncokat, és miként lehet felkészülni a közelgő uniós irányelvre.

Időpont

  • 2022. március 31., 9:00-10:30 (CET)

A webinárium ingyenes és angol nyelven kerül megtartásra.

Tematika

  • Milyen fenntartható lehetőségek állnak a vállalatok rendelkezésére az ellátási láncok irányítása terén?
  • Az Európai Unió által hamarosan bevezetésre kerülő jogszabály.
  • A fenntartható ellátási láncok irányítási stratégiái és legjobb gyakorlatai egy nemzetközi kiskereskedelmi láncban
  • Kérdések és válaszok

Előadók

  • Nathalie Paillon, az Observatoire des Achats Responsables – egy franciaországi székhelyű, fenntartható beszerzéssel foglalkozó think tank (szellemi műhely) – operatív igazgatója
  • Martina Machánkova, a Kaufland Slovakia CSR projektmenedzsere
  • Jana Ružická, a szlovákiai Mazars iroda fenntarthatósági igazgatója