25 éves a Mazars Magyarországon

A Mazars Kft. 2016-ban ünnepli 25 éves fordulóját. Az alábbiakban a cég történetének legfontosabb állomásai olvashatók kronológiai sorrendben.

1990: Claude Guérard, a Guérard Viala vezetője elhatározza, hogy létrehozza első leányvállalatait Prágában, Varsóban és Budapesten annak érdekében, hogy segítse a francia befektetőket az újonnan megnyíló kelet-közép-európai piacon.

1991: Létrejön a magyarországi iroda, a cég akkori igazgatója, Laurent Gasser vezetésével.

1992-1994: Folyamatosan bővülő ügyfélkör, többségében francia cégekkel. Franciaország már ekkor az egyik legnagyobb befektető Magyarországon.

1995: Árbevételünk immár meghaladta a 100 millió Ft-ot, Alain Hortion lett a cég új igazgatója. Ebben az évben jelent meg a piacon az első francia versenytárs, a Salustro-Reydel.

1996: A Mazars és a Guérard Viala egyesülésével létrejött a Mazars & Guérard. Az egyesülés új fejezetet nyitott a cég történetében, amely a dinamikus francia vezetés révén egyre erősebb lett a francia és az európai piacon, így Magyarországon is.

1997-2002: Ezt az időszakot az állandó növekedés jellemezte mind az audit, mind a könyvelés és a bérszámfejtés területén. Ügyfélkörünkben még mindig számottevő a francia cégek aránya.

2002: Stratégiai célunk volt, hogy komplex tanácsadási szolgáltatást tudjunk nyújtani ügyfeleink számára és palettánkról még hiányzott az adótanácsadás. Ebben az évben csatlakozott hozzánk Szmicsek Sándor, aki felépítette az adós csapatot és kialakította az adó- és jogi üzletágunkat.

2003: François Monville lett a cég ügyvezetője. A kedvező gazdasági környezetnek és vezetés átgondolt üzleti stratégiájának köszönhetően, 2009-re a Mazars könyvvizsgálatból származó árbevétele közel 80%-kal, 630 millió Ft-ra növekedett, míg a cég árbevétele elérte az 1,4 milliárd Ft-ot. A Mazars ügyfélköre eközben folyamatosan bővült, a francia cégek mellett immár német, angol, olasz, holland stb. vállalatokkal.

2005: A Salustro-Reydel csapata csatlakozik a Mazars-hoz. A Mazars immár a 6. legnagyobb könyvvizsgáló és tanácsadó cég a hazai piacon.

2006: A Mazars egyesül a magyar tulajdonban álló Metrum Kft-vel és létrejön a Mazars Metrum. Az egyesülést követően tovább erősödött a Mazars hazai piaci helyzete.

2007: Az audit tevékenység kettéválik és létrejön a Mazars Tranzakciós és Tanácsadási szolgáltatások üzletága. Szakértőink komplex szolgáltatásokat nyújtanak ügyfeleinknek a tranzakció előkészítésétől kezdve a tranzakció lezárásáig pénzügyi, adózási, jogi és tanácsadási területeken, akár a vevői, akár az eladói oldalon.

2008: Szmicsek Sándort nemzetközi Mazars partnerré választják, ezzel ő az első magyar nemzetiségű szakmai vezető, aki a Mazars csoport tulajdonosi körébe kerül.

2009: Cégünk jelenlegi igazgatója, Philippe Michalak Budzan váltja az ügyvezetői szerepkörben François Monville-t, aki a Mazars indonéziai irodájában folytatja szakmai pályafutását.

2010: Karlinger László csatlakozik a Mazars-hoz, Financial Outsourcing üzletágvezetőként. A csatlakozását követő évek során a Mazars AOS (Accounting and Outsourcing Services) üzletága által nyújtott szolgáltatások skálája dinamikusan bővül. Szoros régiós együttműködés veszi kezdetét a kelet-közép-európai Mazars irodákkal.

2011: A magyarországi Mazars transzferár csapata a Mazars csoport Global TP központjává válik.

2014: Bohus Gabriella, partner irányítása mellett, a Mazars-nál eltöltött 10 év kiemelkedő szakmai munkájának eredményeként, Benedek Zoltán kerül az Audit és tanácsadási üzletág élére. Benedek Zoltán az első olyan fiatal szakmai vezetőnk, aki lényegében a teljes szakmai karrierjét a Mazars-nál futotta be és került üzletágvezetői pozícióba.

2016: Idén ünnepeljük 25 éves évfordulónkat Magyarországon. 1,5 milliárd Ft-os árbevételével jelenleg a Mazars a hazai tanácsadói piac meghatározó szereplője.