Adótanácsadás és jogi szolgáltatások

Legyen szó a társaságok mindennapi tevékenységéről vagy egyedi ügyletekről, az adózási következmények jelentősége megkérdőjelezhetetlen, ezért a Mazars adó- és jogi tanácsadással is segíti partnereit.

Az adózási szempontból nem megfelelő döntés súlyos pénzügyi következményekkel járhat, negatívan befolyásolhatja a cég megítélését.

Megfelelő adótervezéssel azonban nem csupán a költségek csökkenthetők, hanem új lehetőségek is nyílhatnak, növelve a tulajdonosok elégedettségét.

A Mazars adótanácsadói magas hozzáadott értékű, ügyfélközpontú szolgáltatásokat kínálnak. Célunk, hogy munkánk során ne csak az adózási szempontokat érvényesítsük, hanem figyelembe vegyük ügyfeleink egyedi üzleti megfontolásait, a rájuk jellemző iparági és szabályozási sajátosságokat is. Meggyőződésünk, hogy ezen az úton juthatunk el a lehető legjobb megoldásig.

Szorosan együttműködünk belső ellenőrzési, könyvelési és bérszámfejtési osztályainkkal. Jogi tanácsadás területén nagy tapasztalattal rendelkező, állandó külső partnerekkel dolgozunk együtt, így ügyfeleink minden szükséges szolgáltatást egy helyen megtalálnak. Irodánk a Mazars nemzetközi adóhálózatának támogatásával világszinten áll ügyfelei rendelkezésére.

A Mazars adótanácsadói valamennyi adónemmel kapcsolatban tejes körű tanácsadással állnak ügyfeleik és leendő partnereik rendelkezésére.

Az óradíj alapú adótanácsadás mellett a Mazars egy a magyar piacon egyedülálló átalánydíjas adótanácsadási szolgáltatást is kidolgozott, amely során a az ügyfeleinknek lehetősége van a Mazars adótanácsadóival, adószakértőivel a különböző adózási ügyekben felmerülő kérdéseket átbeszélni, azokról e-mailben vagy telefonban megerősítést, visszaigazolást kérni egy havi fix díj ellenében.

Kiemelt területek az adótanácsadás témakörén belül:

 Ha többet szeretne megtudni Adó és jogi szolgáltatásainkról, kérjük, olvassa el az alábbi, „Adó és jogi szolgáltatások" tájékoztatót:

 

Downloads

Vámtanácsadás és jövedéki adó tanácsadás

Tanácsadói munkánk során sokszor tapasztaljuk, hogy a vámjogszabályok és jövedéki adó szabályok ismerete elkerülhetetlen a vállalkozások problémamentes működéshez. Míg a jövedéki adó csak egy szűkebb vállalkozási kört érint ugyan, addig a vámjogszabályokkal a legtöbb társaság már sokszor találkozik a működése során.

Közép- és Kelet- Európai Adókalauz 2018

Negyedik alkalommal köszöntjük a Mazars közép-kelet európai adókalauzának olvasóit, amelynek fókuszában idén is a régió adórendszereinek változásai állnak. Áttekintésünk során jelentős eltéréseket figyeltünk meg az egyes országok adózási stratégiái között: egyes helyeken a fogyasztási adókat emelték, máshol a jövedelemadókat, valamint olyan újszerű megoldásoknak is tanúi lehettünk, mint az ágazati válságadók, a közvetlen árszabályozási rendszerek, illetve új adónemek bevezetése, melyek mindegyike további terheket rótt a gazdasági szereplőkre. Az is nyilvánvaló, hogy bár léteznek egyedi megoldások is, bizonyos országok a szomszédjaiktól vesznek át ötleteket.

Share