ÁFA compliance

A Mazars a nemzetközi piaci igényeket is szem előtt tartva olyan Áfa compliance megoldásokat nyújt, amelyekkel versenyképes áron, de az ügyfeleink egyedi üzleti megfontolásait, illetve egyedi igényeit is figyelembe vevő szolgáltatást tud nyújtani.

A Mazars a nemzetközi hálózatának köszönhetően világszerte képes az Áfa adónemhez kapcsolódó adminisztratív feladatok ellátására. Munkánkat automatizált bevallási folyamatok és programok segítik.

A külföldi ügyfeleket Magyarországon Áfa regisztrációs és az ahhoz kapcsolódó compliance típusú szolgáltatásokkal, illetve a nem EU-ban letelepedett ügyfeleket pénzügyi képviseleti szolgáltatásokkal segítjük Magyarországon, míg a magyar társaságokat a külföldi Áfa eljárásban történő adó visszaigénylésben, illetve külföldi adóregisztrációik bevallásainak koordinálásában segítjük.

Szükség esetén részt veszünk a tervezési folyamatokban is ezáltal elősegítve a legmegfelelőbb Áfa struktúra kialakítását. A compliance szolgáltatások ellátása mellett igény esetén folyamatos adótanácsadást is nyújtunk ügyfeleinknek.

Áfa compliance szolgáltatásaink:

Külföldi Áfa visszaigénylés

A Közösség tagállamaiban megfizetett Áfa visszaigénylése. Amennyiben egy magyar cég az Európai Unió különböző országaiban (illetőleg Svájcban, Liechtensteinben, és a Norvég Királyságban) bár nem végez adóköteles gazdasági tevékenységet, de mégis előfordul, hogy áthárítanak rá helyi Áfát, mert külföldön szerez be terméket, vagy szolgáltatást, illetve termékimport miatt kötelezett Áfa fizetésre, jogosult ennek az áthárított, illetőleg megfizetett Áfának a visszatérítésére.

Automatikus belföldi összesítő jelentési szolgáltatás

A valós idejű adatszolgáltatás bevezetése óta már nem kell kitölteni a belföldi összesítő jelentés (M-lap) kimenő számlákra vonatkozó lapjait, azonban a beszerzési oldalra vonatkozóan továbbra is kell adatot szolgáltatni, de a korábbi 1 millió forintos értékhatár helyett már 100 ezer áfa tartalom esetén is.

Pénzügyi képviselet

Pénzügyi képviselet szolgáltatások Magyarországon: Áfa regisztrációs és Áfa compliance szolgáltatások EU-n kívüli cégek számára.

Share