ÁFA compliance

A Mazars a nemzetközi piaci igényeket is szem előtt tartva olyan Áfa compliance megoldásokat nyújt, amelyekkel versenyképes áron, de az ügyfeleink egyedi üzleti megfontolásait, illetve egyedi igényeit is figyelembe vevő szolgáltatást tud nyújtani.

A Mazars a nemzetközi hálózatának köszönhetően világszerte képes az Áfa adónemhez kapcsolódó adminisztratív feladatok ellátására. Munkánkat automatizált bevallási folyamatok és programok segítik.

A külföldi ügyfeleket Magyarországon Áfa regisztrációs és az ahhoz kapcsolódó compliance típusú szolgáltatásokkal, illetve a nem EU-ban letelepedett ügyfeleket pénzügyi képviseleti szolgáltatásokkal segítjük Magyarországon, míg a magyar társaságokat a külföldi Áfa eljárásban történő adó visszaigénylésben, illetve külföldi adóregisztrációik bevallásainak koordinálásában segítjük.

Szükség esetén részt veszünk a tervezési folyamatokban is ezáltal elősegítve a legmegfelelőbb Áfa struktúra kialakítását. A compliance szolgáltatások ellátása mellett igény esetén folyamatos adótanácsadást is nyújtunk ügyfeleinknek.

Áfa compliance szolgáltatásaink:

Automatikus belföldi összesítő jelentési szolgáltatás

A valós idejű adatszolgáltatás bevezetése óta már nem kell kitölteni a belföldi összesítő jelentés (M-lap) kimenő számlákra vonatkozó lapjait, azonban a beszerzési oldalra vonatkozóan továbbra is kell adatot szolgáltatni, de a korábbi 1 millió forintos értékhatár helyett már 100 ezer áfa tartalom esetén is.

Pénzügyi képviselet

Pénzügyi képviselet szolgáltatások Magyarországon: Áfa regisztrációs és Áfa compliance szolgáltatások EU-n kívüli cégek számára.

Share