Pénzügyi képviselet

Pénzügyi képviselet szolgáltatások Magyarországon: Áfa regisztrációs és Áfa compliance szolgáltatások EU-n kívüli cégek számára.

Amennyiben Magyarországon egy olyan társaság kötelezett adóhatósági regisztrációra, amely társaság székhelye az EU-n kívül található (EU-n kívüli cégek), abban az esetben az adózással kapcsolatos kötelezettségeinek teljesítésére köteles pénzügyi képviselőt megbízni.

Az ilyen EU-n kívüli cégeket kizárólag a felkért pénzügyi képviselő képviselheti az adóhatóság előtt. A pénzügyi képviselő emellett köteles a képviselt társaság adóbevallásait is benyújtani. Kiemelendő, hogy a külföldi vállalkozás adókötelezettségéért a pénzügyi képviselőt és az általa képviselt vállalkozást osztatlan és egyetemleges felelősség terheli.

A Mazars pénzügyi képviseleti szolgáltatásokat is nyújt Magyarországon. Segít az adóregisztrációs eljárás lebonyolításában, és a képviselet fennállása alatt teljesíti a képviselt cégek összes kapcsolódó adókötelezettségét is, szükség esetén pedig adótanácsadást is nyújt a képviselt társaság részére.

Kinek ajánljuk szolgáltatásainkat?

  • Az olyan társaságoknak, akik magyarországi adóregisztráció előtt állnak, vagy szükségük van tanácsadásra a magyarországi Áfa kötelezettségeikkel kapcsolatban;
  • Az olyan társaságoknak, akik már adóköteles tevékenységet végeznek Magyarországon, de szeretnék tisztázni a tranzakciók adójogi megítélését;
  • Az olyan társaságok részére, akik termékeket importálnak Magyarországra, és az importált termékeket magyar, EU-s, vagy EU-n kívüli vevőknek értékesítik;
  • Az olyan társaságok részére, akik belföldről vagy EU-ból beszerzett termékeket magyar, EU-s, vagy EU-n kívüli vevőknek értékesítenek;

Miben segíthetünk?

  • A Mazars minden törvényben előírt előfeltétellel rendelkezik annak érdekében, hogy pénzügyi képviselet szolgáltatásokat nyújthasson. Rendelkezik a szükséges saját tőke követelménnyel, és a köztartozás mentes adózói adatbázisban is szerepel.
  • A Mazars Áfa compliance feladatokra specializált elkülönített csapattal is rendelkezik.
  • A Mazars Adó, és Jogi osztálya folyamatosan elérhető, amennyiben bármilyen témában segítség, konzultáció, vagy tanácsadásra lenne szükség az adóregisztrációs eljárás, illetve pénzügyi képviselet fennállása alatt.
  • A Mazars versenyképes díjakon számláz mialatt rendelkezésre áll a nemzetközi audit és adótanácsadási hálózat sokéves tapasztalata is.

Amennyiben a pénzügyi képviselet szolgáltatásunkkal kapcsolatban kérdésük merülne fel, kérjük, keressék közvetlenül a kollegáinkat, vagy vegyék fel a kapcsolatot Mazars adós kapcsolattartójukkal.

Termékismertetőnk a lenti linkre kattintva érhető el.

Többet szeretne tudni?