Számlázási rendszer átvilágítás

Az Áfa törvény előírásainak útvesztőjében a gazdálkodóknak napi szinten komoly kihívást jelent, hogy számláikat a tartalmi és formai követelményeknek megfelelően állítsák ki. Emellett az áfalevonási jog gyakorlásának is tárgyi feltétele a törvényi rendelkezéseknek megfelelően kiállított számla megléte, azaz a befogadói oldalon szintén kellő figyelmet kell fordítani a számlák ellenőrzésére.

A kockázat tehát nem csekély. Az ellenőrzések során az adóhatóság valóban részletes vizsgálatnak szokta alávetni a kiállított és befogadott számlákat, és akár a kisebb mulasztásoknak, hiányosságoknak is komoly bírságkövetkezményei lehetnek.

Miben segíthet Önnek a Mazars?

A Mazars adótanácsadási szolgáltatása támogatja számlázási rendszerének átvilágítását. Segítünk feltárni a rendszerhibákat, a kockázatokat, és javaslatot teszünk azok leghatékonyabb kiküszöbölésére. A számlázási rendszer átvilágítás számos terüle-tet érinthet. A szolgáltatás tartalmát azonban az Ön igényeire szabjuk, ezért megrendelheti csak a kritikusnak ítélt területek átvilágítását is.

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse tanácsadó kollégáinkat.

Kapcsolódó anyag

Számlázási rendszer átvilágítás
Számlázási rendszer átvilágítás