Cégkapu-regisztráció, cégkapu-képviselet

Segítünk eligazodni a Cégkapu-regisztrálás, a Cégkapu-ügyintézés, a Cégkapu-karbantartás és a Cégkapuval kapcsolatos információk követésének útvesztőjében!

2018. január 1-je óta a gazdálkodó szervezetek kizárólag elektronikus úton tartják a kapcsolatot az állammal. A kapcsolattartás elektronikus felülete a Cégkapu, így például a gazdálkodó szervezetek bevallásainak benyújtását is a Cégkapun keresztül kell megtenni.

A cégkapus kapcsolattartás azt jelenti, hogy a gazdálkodó szervezetek minden állami szervvel, hatósággal és hivatallal a Cégkapun keresztül kommunikálnak. Sokkal többről van szó tehát, mint egy e-mail-cím egyszeri bejelentéséről. Mivel az összes közigazgatási és hatósági eljárással kapcsolatos kommunikáció ezen a csatornán keresztül történik, a Cégkapu-tárhely folyamatos menedzsmentjére van szükség. Nagyon fontos tehát, hogy ki kezeli, ki felügyeli és ki tartja karban a Cégkapu felületét.

A Mazars az újonnan alakult gazdálkodóknak segít elvégezni a kötelező Cégkapu-regisztrációt. Azoknak a cégeknek pedig, amelyek már rendelkeznek Cégkapuval, vállalja a tárhely teljes körű menedzsmentjét, azaz a folyamatos Cégkapu-képviseletet.

Figyelem! A Cégkapu-képviselet nem könyvelői, jogi vagy adótanácsadói szolgáltatás, hanem adminisztratív jellegű segítségnyújtás. A Mazars segíti a vállalkozásokat a hatóságoktól a Cégkapu-regisztrálást követően érkező információk nyomon követésében, kommunikálásában, valamint az esetleges további adminisztratív teendők elvégzésében (például Cégkapu-ügyintézők regisztrációja) és a cégkapus adatok karbantartásában. A Mazars a Cégkapu-regisztráció során a jövőbeni Cégkapu-ügyintézőnek bárkit megjelölhet (akár több személyt is), aki az adott eljárástípusokhoz kapcsolódva a cég ügyeivel kapcsolatban eljár majd. Adóbevallásokkal kapcsolatban például a gazdálkodó szervezet könyvelőjét érdemes Cégkapu-ügyintézőként megadni.

Kiknek ajánljuk szolgáltatásainkat?

  • Azoknak, akik bizonytalanok a Cégkapu-regisztrálás és Cégkapu-felület későbbi kezelésével kapcsolatban;
  • Azoknak a gazdálkodó szervezeteknek, amelyek törvényes képviselője külföldi, és a társaságnál senki sem rendelkezik ügyfélkapus hozzáféréssel; Segítünk eligazodni a Cégkapu-regisztrálás, a Cégkapu-ügyintézés, a Cégkapu-karbantartás és a Cégkapuval kapcsolatos információk követésének útvesztőjében!
  • Az olyan társaságok részére, amelyek termékeket importálnak Magyarországra, és az importált termékeket magyar, EU-s vagy EU-n kívüli vevőknek értékesítik;
  • Azoknak a cégeknek, amelyeknél egyes alkalmazottak rendelkeznek ugyan ügyfélkapus hozzáféréssel, de nem szeretnének a regisztrációval foglalkozni, majd azt követően folyamatosan figyelni a hatóságoktól érkező információkat, a cégkapus adatokat karbantartani és esetleg további adminisztratív teendőket elvégezni.

Miben tudunk segíteni?

A Cégkapuval kapcsolatos szolgáltatásunk háromszintű: kialakításakor arra törekedtünk, hogy mindenki megtalálja a segítségnek azt a formáját, amelyikre szüksége van.

  • Cégkapu- konzultáció
  • Cégkapu- regisztráció
  • Cégkapu- képviselet

Amennyiben kérdése van, kérjük, keresse tanácsadó kollégáinkat.

Kapcsolódó anyag

Cégkapu- regisztráció és cégkapu- képviselet
Cégkapu- regisztráció és cégkapu- képviselet