Cégkapu regisztráció és cégkapu képviselet

Segítünk eligazodni a Cégkapu regisztrálás, Cégkapu ügyintézés, Cégkapu karbantartás, és a Cégkapuval kapcsolatos információk követésének útvesztőjében!

2018. január 1-je után a gazdálkodó szervezetek már kizárólag csak elektronikus úton tartják majd a kapcsolatot az állammal. A kapcsolattartás elektronikus felülete a Cégkapu lesz, azaz például a gazdálkodó szervezetek bevallásainak benyújtását is a Cégkapun keresztül kell majd megtenni.

A Cégkapus kapcsolattartás azt jelenti, hogy a gazdálkodó szervezetek MINDEN állami szervvel, hatósággal és hivatallal a Cégkapun keresztül kommunikálnak majd. Tehát sokkal többről van szó, mint egy e-mail cím egyszeri bejelentéséről. Mivel a jövőben az összes közigazgatási és hatósági eljárással kapcsolatos kommunikáció ezen a csatornán keresztül történik majd, ez a Cégkapu tárhely folyamatos menedzsmentjét kívánja. Nagyon fontos lesz tehát az, hogy ki kezeli, felügyeli, és ki tartja karban a Cégkapu felületet.

A MAZARS segíti a gazdálkodókat, hogy elvégezzék a kötelező Cégkapu regisztrációt, és igény esetén folyamatos Cégkapu képviseletet is nyújt.

1. EGYSZERI CÉGKAPU REGISZTRÁCIÓ

- 2017. december 31-ig

- cégkapu megbízott felvétele a rendszerbe

2. FOLYAMATOS CÉGKAPU KÉPVISELET

- 2018. január 1-től

• további felhasználók (Cégkapu-ügyintézők) felvétele a rendszerbe, jogosultságuk kezelése 2017. decemberéről

• a cég hivatalos tárhelyének figyelése, karbantartása

• információk továbbítása

• konzultáció

• egyedi igény alapján érdemi ügyintézés

FIGYELEM!

A Cégkapu képviselet nem könyvelői, jogi, vagy adótanácsadói szolgáltatás, hanem egy adminisztratív jellegű segítségnyújtás. A MAZARS segíti a vállalkozásokat a Cégkapu regisztrálást követően a hatóságoktól érkezett információk figyelésében, kommunikálásában, esetleges további adminisztratív teendők elvégzésében (pl.: cégkapu ügyintézők regisztrációja), és a cégkapus adatok karbantartásában. A MAZARS a Cégkapu regisztráció során jövőbeni Cégkapu ügyintézőnek bárkit megjelölhet (akár több személyt is), aki az adott eljárástípusokhoz kapcsolódóan a cég ügyeivel kapcsolatban eljár majd. Adóbevallásokkal kapcsolatban például a gazdálkodó szervezet könyvelőjét érdemes megadni, mint cégkapu ügyintéző.

Kinek ajánljuk szolgáltatásainkat?

- Azoknak, akik bizonytalanok a Cégkapu regisztrálás, és Cégkapu felület későbbi kezelésével kapcsolatban;

- Azoknak a gazdálkodó szervezeteknek, amelyek törvényes képviselője külföldi, és a társaságnál senki nem rendelkezik ügyfélkapus hozzáféréssel;

- Azoknak a cégeknek, amelyeknél bár egyes alkalmazottak rendelkeznek ügyfélkapus hozzáféréssel, de nem szeretnének a regisztrációval foglalkozni, és azt követően folyamatosan a hatóságoktól érkezett információkat figyelni, a Cégkapus adatokat karbantartani, és esetleges további adminisztratív teendőket elvégezni.

Miben tudunk segíteni?

Cégkapuval kapcsolatos szolgáltatásunk háromszintű: a szolgáltatásunk kialakításakor arra törekedtünk, hogy mindenki megtalálhassa azt a mértékű segítséget, amire szüksége van.

Cégkapu konzultáció

• Konzultációs szolgáltatás a Cégkapuval kapcsolatban feltett kérdések megválaszolásával

• (A konzultációra telefonon kerül sor, maximális időtartam 1 óra)

Cégkapu képviselet

• A társaság Cégkapu regisztrációja

• Elkülönített Email létrehozása a Cégkapu kommunikációra

• A MAZARS regisztrálása Cégkapu meghatalmazottként

• A társaság ügyintézőinek és a Mazars könyvelőinek ügyintézőként történő regisztrálása

• A hatóságoktól érkezett információk figyelése, kommunikálása, igény esetén további adminisztratív teendők elvégzése.

Teljes körű cégkapu képviselet

• A társaság Cégkapu regisztrációja

• Elkülönített Email létrehozása a Cégkapu kommunikációra

• A MAZARS regisztrálása Cégkapu meghatalmazottként, és a Cégkapu ügyintézőként

• A hatóságoktól érkezett információk figyelése, kommunikálása, adminisztratív teendők elvégzése.

Termékismertetőnket az alábbi linken töltheti le:

Többet szeretne tudni?