Kockázatkezelési szolgáltatásaink célja, hogy ügyfeleink adózási gyakorlatának kritikus pontjait azonosítsuk, ezáltal csökkentsük az azokból fakadó adókockázatokat.

Időről időre érdemes felülvizsgálni a meglévő struktúrákat adójogi szempontból is. Bár egy jól kialakított tranzakciós struktúra adózás szempontjából hosszabb távon jól alkalmazható, a jogszabály változások követése miatt már középtávon is érdemes lehet a kockázatok felmérése és kezelése. A kockázatkezelés kiemelt jelentőséggel bír olyan területeken, ahol a jogszabályok sokszor változnak.

Kockázatkezelési szolgáltatások

  • adóhatósági ellenőrzést megelőző rendszerszintű vizsgálatok (az adókockázatok felmérése és javaslattétel a megoldásra);
  • közreműködés az adóhatósági vizsgálatok során észrevétel megfogalmazása, fellebbezés professzionális előkészítése, ügyfeleink adóhatóság vagy bíróság előtti képviselete;
  • állásfoglalás-kérések és feltételes adómegállapítási kérelmek kidolgozása.

A pénzügyi átvilágítás részeként vagy attól függetlenül is vállaljuk cégek adózási szempontból történő átvilágítását. A vizsgálat eredményeképpen a befektetők biztos képet kaphatnak a megvásárolni kívánt cégben rejlő adókockázatokról, vagy a tulajdonosok juthatnak fontos információkhoz a cég eladásra történő meghirdetése előtt.

Többet szeretne tudni?