Transzferár- adatbázisok a Mazars-tól

Online adatbázis formájában több, mint 50 ország transzferár-szabályozását tette kereshetővé és összehasonlíthatóvá a Mazars magyarországi irodája.

Nemzetközileg is egyedülálló fejlesztéssel segít eligazodni a különböző országok transzferár-környezetének összehasonlításában a Mazars.

A folyamatosan bővülő, – jelenleg közel ötven ország transzferár- és CbCR-szabályozását bemutató – kereshető online felület naprakész információkat nyújt mind a Mazars transzferárazási szakembereinek, mind pedig az ügyfeleknek, partnereknek.

A hiánypótló, angol nyelven elérhető szakmai adatbázis különböző szempontok alapján – összehasonlíthatóvá és kereshetővé tette mintegy 50 ország transzferár-rezsimjének jellemzőit, illetve a kötelező országonkénti jelentéstétel szabályait (CbCR). A két felület tartalmazza az egyes országok specifikumait egészen Argentínától Thaiföldig, beleértve természetesen az európai országok többségét.

Az online elérhető felület lehetővé teszi tetszés szerint kiválasztott országok összehasonlítását is, így pár kattintással összevethetők például a magyar és német kapcsoltsági szabályok közötti eltérések, vagy akár a mulasztási bírságok mértéke is.

A két online felület az alábbi linken érhetők el:

Transfer Pricing Rules 2021

Country by Country Reporting 2021

Amennyiben a témával kapcsolatos kérdése van, keresse transzferárazási szakértőnket.