Fenntarthatósági hírek

Az alábbiakban olvashatja a legfrissebb híreket és egyéb tartalmakat fenntarthatósági témában.

A Mazars Kft. 2023 szeptemberében megkapta az EcoVadis ezüst minősítését

ecovadis
A Mazars globálisan elkötelezett a fenntarthatóság iránt, így természetesen hazai irodánkban is szívügyünknek tekintjük a fenntartható működést, amelynek érdekében az elmúlt években több lépést is tettünk. Ennek elismeréseként a Mazars Kft. 2023 szeptemberében megkapta az EcoVadis ezüst minősítését. A zöld jövő érdekében továbbra is megtesszük a szükséges erőfeszítéseket, hogy cégünk fenntartható módon működjön.

Bővebben

Európai fenntarthatósági jelentési szabványok első csoportja: Amit a vállalatoknak tudniuk kell a felkészüléshez

esrs new image
A fenntarthatósági jelentések kereteként az európai fenntarthatósági jelentési szabványok (ESRS) első átfogó sztenderd csoportja (ESRS set 1) egész Európára vonatkozóan lefekteti a fenntarthatósággal kapcsolatos kérdések szabványosított közös nyelvének alapjait.

Bővebben

Fenntarthatósági Webinárium - Felkészülés a fenntarthatósággal kapcsolatos kötelezettségekre

sustainability webinarium 2.0
Fenntarthatósági webinárium a Mazars szakértőivel, amelyben elmondjuk, hogyan készülhetnek fel a fenntarthatósággal kapcsolatos kötelezettségekre

Bővebben

A fenntarthatósági gyakorlatok felmérése: A bankok és biztosítók által megtett út

Sustainability practices stocktake mid
A pénzintézetek vezető szerepet játszanak fenntartható jövőnk alakításában, és nagy szükségük van az újratervezésre, valamint a felelősségteljesebb pénzügyi modellre való áttérésre. Alapvető jelentőségű gazdasági szereplőkként felelősséggel tartoznak azért, hogy kockázatkezelésükben szigorúak és reziliensek maradjanak. Milyen fenntarthatósági előrelépéseket tettek a bankok és a biztosítók, miközben egyre inkább fogytán van az idő a természetpozitív eredmények felé való elmozdulás eléréséhez?

Bővebben

Fenntartható, intelligens és szinkronizált: technológia alkalmazása az ESG-átállás felgyorsítására a fogyasztói szektorban

Sustainable, smart, and synchronised
Fejlett gazdaságokban változóban vannak a fogyasztói keresleti szokások, mivel a fogyasztók a hagyományos termékektől és szolgáltatásoktól a környezeti, társadalmi és irányítási célokkal összhangban lévő termékek és szolgáltatások felé mozdulnak el. „Fenntartható, intelligens és szinkronizált” című tanulmányunk bemutatja, hogy a fogyasztói szektorban dolgozó vállalatok miként aknázhatják ki az ESG-ben és a digitális átalakulásban rejlő lehetőségeket úgy, hogy sikeresek legyenek ebben a változó környezetben.

Bővebben

2023. évi felsővezetői felmérés („C-suite barometer”) Az ESG-re vonatkozó betekintés

Net zero strategy
Mivel a fenntarthatóság a tervezett befektetések tekintetében a felsővezetők napirendjeinek élére került, az ESG-re (környezeti, társadalmi és irányítási területekre) vonatkozó felsővezetői felméréseink feltárják a vállalatok jelenlegi fenntarthatósági trendjeit, prioritásait és kihívásait.

Bővebben

A vállalati fenntarthatósági jelentésről szóló irányelv (CSRD) hatása a nem uniós csoportokra és uniós leányvállalataikra

Guide to the CSRD impact image
Az Európai Unió (EU) vállalati fenntarthatósági jelentésről szóló irányelve (CSRD) tartalmaz egy olyan területenkívüliségi elvet, amely kiterjeszti a fenntarthatósági jelentéstételre kötelezett vállalatok körét az EU-n kívüli vállalatokra. A cél az egyenlő versenyfeltételek fenntartása az európai piacon működő valamennyi gazdasági szereplő számára.

Bővebben

Az ESRS-tervezetek első csoportja: a fenntarthatósági és pénzügyi információk egyenrangúvá tétele

ESRS webpage image
A fenntarthatósággal kapcsolatos beszámolás keretrendszereként az európai fenntarthatósággal kapcsolatos beszámolási standardok (ESRS) 1. csoportja lefekteti a fenntarthatósággal kapcsolatos kérdések egységesített közös nyelvezetének alapjait egész Európában.

Bővebben

Felkészülés a CSRD-re (fenntarthatósággal kapcsolatos vállalati beszámolásról szóló irányelv)

CSRD landing page
A CSRD (a fenntarthatósággal kapcsolatos vállalati beszámolásról szóló irányelv) immáron az egész EU-ban hatályba lépett, és a tagállamok 18 hónapot kaptak arra, hogy átültessék azt a nemzeti jogrendszerükbe. A várva várt irányelv előírja az EU-ban működő vállalatok számára, hogy beszámolókat készítsenek és ezeket nyilvánosságra hozzák a környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) kérdésekről. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozásoknak összetettebb kötelezettségvállalásokra kell felkészülniük a fenntarthatóságra gyakorolt hatásuk javítása, valamint az erről szóló jelentéstétel tekintetében.

Bővebben

Hol jár Ön a fenntarthatóság felé vezető úton?

ESG report banner
Mivel a környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) kérdések globálisan egyre nagyobb jelentőséggel bírnak és egyre inkább uralják az üzleti narratívát, a Mazars ESG: Hol jár Ön az úton? című jelentése választási lehetőségeket és utakat mutat be eltérő méretű és különböző ágazatokban működő vállalatok számára, amelyek a fenntarthatóbb üzleti modellre való áttérést célozzák.

Bővebben