Törvényi előírások szerinti adózási szolgáltatások

A folyamatok kiszervezése napjainkra hatékonysági, sőt akár stratégiai céllá vált. A nem az alaptevékenység részét képező számviteli, könyvelési, adózási, vagy reporting folyamatok kihelyezése külső szolgáltatóhoz egy jól működő vállalat számára is jelentős költségmegtakarítással és kockázatcsökkenéssel jár a kontroll megtartása mellett.

A Mazars széles körben nyújt törvényi előírások szerinti adózási szolgáltatásokat ügyfelei részére előre definiált szolgáltatási szintek garantálásával. Az erre szakosodott Accounting & Outsourcing Services (AOS) üzletág szakemberei mind a magyar adózás, mind a hazai és nemzetközi elő­írások (IFRS) szerinti számvitel tekintetében jelentős tapasztalattal rendelkeznek. Szenior szintű kollégáink közül többen – a mérlegképes könyvelői képesítésük mellett – adótanácsadói oklevéllel is rendelkeznek.

Jelenleg több mint 100 vállalatnak nyújtunk törvényi előírások szerinti adózási szolgáltatásokat. Közülük több az olyan, összetett elvárásrendszerű, illetve nagy méretű ügyfél, akik számára teljes körű számviteli és adózási szolgáltatást nyújtunk az adatrögzítéstől kezdve a havi zárásokon és adózási feladatokon ke­resztül akár a konszolidációig. Számos ügyfelünknél bizonyos számviteli és/vagy pénzügyi részfeladatok ellátása képezi a szolgáltatásnyújtás alapját szoros együttműködésben a cégek belső folyamatokért felelős területeivel. Főként a jelentősebb méretű, tőzsdén jegyzett partnereink esetében a társaság belső előírásai alapján a vállalatcsoport saját számviteli és ügyviteli rendszerén (különböző ERP-ken) belül nyújtjuk a szolgáltatást. A Mazars minden egyéb esetben a Microsoft Dynamics AXAPTA integrált vállalatirányítási rendszerben gondoskodik ezekről a szolgáltatásairól.

Adózási szolgáltatásaink nyújtásához magas adatbiztonságú ügyfélportál megoldást biztosítunk. Dokumentumokat elektronikus formában küldünk és fogadunk, amely módszer támogatja az automatizálás révén felgyorsított (és versenyképes árú) szolgáltatás nyújtása mellett környezettudatos működésünk megvalósulását is.

Törvényi előírások szerinti adózási szolgáltatások

  • A magyar céges adónemek teljes spektrumát lefedő adók kalkulációja
  • Adóbevallások készítése és benyújtása
  • Elektronikus kapcsolattartás az adóhatósággal (Cégkapu figyelése)
  • Önellenőrzések lefolytatása
  • Adó-visszaigénylések teljes körű lebonyolítása
  • Adóellenőrzések támogatása
  • Belső könyvelés áttekintésén alapuló adókalkulációk és -bevallások készítése
  • Ügyfél-ERP-adókód beállításainak felülvizsgálata és tanácsadás

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, keressen minket a +36-1-429-3010-es központi telefonszámunkon vagy az oldalon található közvetlen elérhetőségeinken, hogy egy személyes találkozón egyeztethessük Önnel a részleteket.