Tranzakciós és tanácsadási szolgáltatások

Minden gazdasági társaságokkal kapcsolatos tranzakció, mint cégeladás, cégfelvásárlás, tőkebevonás, tőkebefektetés problémákat vethet fel, amely tapasztalt szakemberek hozzáértését igényli.

Annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki ilyen ügyleteikből, segítünk ügyfeleinknek a tranzakció megfelelő előkészítésében, jó döntések meghozatalában, és hozzájárulunk a tranzakciók sikerességéhez.

A fentieket szem előtt tartva szorosan együttműködünk az ügyfeleinkkel, hogy megértsük az egyes tranzakciók fő célkitűzéseit és partnereink hosszú távú stratégiai terveit. A Mazars több szakterületen tapasztalt csapata készen áll a célvállalat pénzügyi, kereskedelmi, működési, jogi és adóügyi elemzésére és támogatja Önt stratégiai fontosságú befektetései realizálásában, pénzügyi döntéseiben.

Tranzakciós tanácsadási szolgáltatásaink:

  • Pénzügyi, adó és jogi átvilágítás 
  • Eladó oldali támogatás (M&A),
  • Banki finanszírozás szerzéshez, refinanszírozáshoz kapcsolódó tanácsadás,
  • Strukturálási tanácsadás,
  • Részvény vagy üzletrész adásvételi szerződés (SPA/ QPA) tanácsadás,
  • Üzleti terv felülvizsgálata,
  • Tranzakciós ár megállapítás,
  • Tranzakciós záráshoz kapcsolódó bizonyosságot nyújtó szolgáltatások,
  • Tranzakciót követő integrációs tanácsadás.

Egy vevő oldali átvilágítás során a Mazars szakemberei segíthetnek jobban megismerni a célvállalat működését, felmérni a rejtett üzleti, pénzügyi, adózási és jogi kockázatait az Ön döntésének elősegítéséhez és a megfelelő részvény vagy üzletrész adásvételi szerződés (SPA/ QPA) elkészítéséhez.

Ha Ön eladó, egy eladói oldali átvilágítás során feltárjuk azon lehetséges kockázatokat, amelyek egy tranzakció során az Ön tárgyalási pozícióját gyengítik, segítünk azok megfelelő kezelésében és szakmai tapasztalatunkkal támogatjuk Önt a befektető kereséstől egészen a részvény vagy üzletrész adásvételi szerződés (SPA/ QPA) megkötéséig, a tranzakció lezárásáig..

A számtalan pénzügyi, adózási, könyvelési, jogi, munkaügyi nehézség hatékony megoldásában, valamint az üzleti és szabályozói kockázatok kezelésében tanácsainkkal támogatjuk ügyfeleinket a tranzakciót megelőzően (strukturálás, üzleti terv felülvizsgálata, kockázat feltárás), annak folyamatában (megvalósítás, ármegállapítás, zárás) és akár azt követően is (integráció).

Kapcsolódó anyag

Tranzakciós szolgáltatások

Tranzakciós szolgáltatások