Adókonferencia 2011. 12. 05.

2012-től újra jelentős változásokra kell felkészülniük a gazdálkodó szervezeteknek. A Kormány 2011. október 13-án terjesztette be a jövő évi törvénytervezetet, amelyhez még a zárószavazás napján, november 21-én is érkeztek módosító javaslatok.

 

adókonferencia fejléc

 

A legjelentősebb változásokról folyamatosan cikkezik a sajtó, úgymint az áfa kulcs változása, a személyi jövedelemadóban a szuperbruttó részleges kivezetése, a társadalombiztosítási járulék helyett szociális hozzájárulás adó bevezetése, az EVA kulcs és határ valamint a különböző adótételek változása. Van azonban számos további, kevésbé hangsúlyozott téma is, mely a társaságok életébe szintén jelentős változást hozhat. Példaként említhető a társasági adóban a veszteségelhatárolási lehetőségek szűkülése, a K+F költségek innovációs járulék terhére történő elszámolásának megszűnése, a cégautóadó változása, a bírságolási mértékek növekedése. Jó tudni, hogy a szakképzési hozzájárulást és a környezetvédelmi termékdíjat is teljesen új törvény szabályozza 2012-től, és jelentősen változik a Munka Törvénykönyve is.

Szeretettel várjuk a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselőivel együtt 2011. december 5-én a Mazars - MKVKOK adókonferencián, ahol - a már elfogadott törvényváltozások ismeretében - igyekszünk minden olyan változást részletesen bemutatni, mely hatással lehet a gazdálkodó szervezetek működésére.

Kapcsolódó anyagok

Adókonferencia program
Adókonferencia jelentkezési lap