A fenntarthatóságra vonatkozó szabályozások nyomon követése a pénzügyi ágazatban

Hogyan enyhítik a különböző országok az éghajlatváltozás kockázatait a pénzügyi ágazatokban? A pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó szervezetek világszerte újra gondolják munkájukat annak érdekében, hogy jobban beépítsék a fenntarthatóság kérdéseit üzleti modelljükbe. Ugyanakkor az éghajlati stressztesztek már számos joghatóságban előtérbe kerülnek. Bár a szabályozás gyorsan fejlődik, az alkalmazott módszerek és a kötelezettségvállalások tekintetében még mindig nincs következetesség.

Annak megértése érdekében, hogy a különböző országok miként mérséklik az éghajlattal kapcsolatos kockázatokat pénzügyi ágazatukban, a Monetáris és Pénzügyi Intézmények Hivatalos Fórumával (OMFIF) partnerségben elkészítettünk egy eszközt a fenntarthatóságra vonatkozó szabályozások nyomon követésére a pénzügyi ágazatban.

Ezen online eszköz célja, hogy alapvető forrásként szolgáljon a pénzügyi intézmények számára, melynek segítségével nyomon tudják követni a jegybankok és a szabályozó szervek fenntarthatósággal kapcsolatos tevékenységeit.

Próbálja ki az eszközt

Az eszköz része egy interaktív térkép, amely az induláskor 22 országot és joghatóságot, valamint 14, a fenntarthatósággal kapcsolatos szabályozási területet fed le a pénzügyi ágazatban, köztük az alábbiakat:

  • szabályozási és felügyeleti intézkedések az éghajlati kockázatok kezelésére a pénzügyi szektorban;
  • stressztesztelési tevékenység;
  • fenntartható taxonómiák;
  • az éghajlattal kapcsolatos közzétételek és zöldkötvény-kibocsátás.

Az országok szerinti keresés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiválasszanak egy országot és megtekintsék a fenntartható pénzügyi ágazattal kapcsolatos szakpolitikáik és tevékenységeik összefoglalását.

Az eszközt rendszeresen frissítik, és a közeljövőben további országgal és mutatóval egészül majd ki.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Segítséget tudunk nyújtani a fenntartható pénzügyi ágazatra vonatkozó szabályozásokkal kapcsolatos konkrétabb kérdések megválaszolásában világszerte. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot alábbi szakértőink valamelyikével, aki meg tudja válaszolni esetleges kérdéseit.