M&A tranzakciók Nyugat-Európában: adócsapdák és strukturálási lehetőségek

2021.12.6. Nyugat-Európa a kontinensen betöltött szerepe és az EU-ba való integrálódása révén általában kevesebb adózási bizonytalanság forrása. Mindazonáltal kihívásokat jelenthet az üzleti tevékenység folytatása ezen a területen a nem túl hasonló adókörnyezetek miatt.

Bár a nyugat-európai tranzakciók még mindig vonzó lehetőségeket kínálnak sok befektető számára, a felvásárlási, valamint az integrációs folyamatok a helyi sajátosságokra reagálnak, még akkor is, ha a legtöbb ország ebben a régióban az EU része.

Az M&A adózással és nemzetközi adózással foglalkozó szakértőink gyakran találkoznak olyan adókockázatokkal, amelyek veszélyeztetik az üzlet létrejöttének vagy az azt követő integrációs folyamatnak a sikerét. Ebben a tanulmányban rávilágítunk arra, hogy mire számíthatnak a vállalatok M&A tranzakciók lebonyolítása során a régióban, valamint miként kerülhetik el az adócsapdákat, miközben a lehető legtöbbet hozhatják ki az adóhatékony strukturálási lehetőségekből.

Töltse le a jelentést most, hogy megismerhesse az adócsapdákat és az ösztönzőket, amelyek segítenek a megfelelő lépés meghatározásában. A jelentés angol nyelven érhető el.

Kapcsolódó anyag

Doing M&A in Western Europe