Jelentéskészítés és -tanúsítás

Bizalomépítés és a feddhetetlenség bemutatása

A vállalatok számára egyre fontosabbá válik a nem pénzügyi jelentés készítése, mivel ez segíti a bizalom kiépítését, és növeli a hitelességüket. Segít nekik bemutatni, hogyan teljesítenek a környezeti és társadalmi hatások, az ellátási lánc, a vállalati sokszínűség és a fenntarthatóság egyéb területein. Fenntarthatósági beszámoló-készítési megoldások széles skáláját kínáljuk, amelyek segítenek abban, hogy tartalmasan és hitelesen mutassa be vállalatát ezen a téren is.

Milyen megközelítést alkalmazunk?

Manapság a vállalatok az új szabályozásokra és az érdekelt felek igényeire reagálva nagyobb figyelmet fordítanak a nem pénzügyi jelentés készítésére, amely egyértelmű előnyökkel jár: lehetővé teszi a vállalatok számára a fenntarthatósággal kapcsolatos tanúsítványaik bemutatását, valamint az érdekelt felek bevonásának bizonyítását. Emellett azok a vállalatok, amelyek a legfontosabb fenntarthatósági mutatókban jól teljesítenek, a nyereségességüket tekintve - hosszú távon - nagyobb valószínűséggel utasítják maguk mögé a többi hasonló vállalatot.

Mivel a nem pénzügyi jelentés készítése egyre több jogrendszerben válik kötelezővé, nagyobb hangsúlyt kap a tanúsítás, amelynek célja, hogy nagyobb legyen a bizalom az adott szervezet beszámolóinak hitelessége iránt. Ebből kifolyólag Önöknek is szükségük lehet auditálási szolgáltatásainkra a társadalmi felelősségvállalási jelentésekhez, a zöld- és társadalmi kötvények tanúsításához vagy a szén-dioxid-kibocsátási jelentések igazolásához.

A Mazars hosszú ideje segíti a legkülönbözőbb méretű szervezeteket abban, hogy kialakítsák és továbbfejlesszék fenntarthatósági beszámolóikat, illetve hogy megszerezzék a szükséges tanúsításokat. Jól képzett csapatunk segíteni tud Önöknek azonosítani azokat a lényeges környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG-) témákat, amelyek relevánsak a vállalkozásuk számára. Ehhez megfelelő technikákat, fenntarthatósági kereteket és stabil irányvonalakat alkalmazunk.

Míg egyes szervezetek a beszámolókészítés integrált megközelítése felé mozdultak el, mások továbbra is külön kezelik a nem pénzügyi jelentéseket. Bármelyik mellett döntenek is, csapatunk ahhoz igazítja a munkamódszereit, ezzel biztosítva, hogy a nem pénzügyi beszámolójuk a lehető legmagasabb színvonalú legyen. Mi mindig arra összpontosítunk, hogy az igényeihez szabjuk a megközelítésünket, és olyan megoldásokat nyújtsunk, amelyek segítenek megvalósítani a célkitűzéseiket.

Miben lehetünk a segítségükre?

 • A vállalati társadalmi felelősségvállalással és a fenntarthatósági tevékenységekkel kapcsolatos közzétételek hitelességének növelésében
 • Az érdekelt felek tájékoztatásában a meghatározott célkitűzéseik felé tett előrehaladásról
 • Abban, hogy a vezetőségnek és az irányításért felelős munkatársaknak ne kelljen a kiadott információk minősége miatt aggódniuk
 • Azoknak a területeknek az azonosításában és rangsorolásában, amelyekre vonatkozóan beszámolót kell készíteniük

Ha velünk dolgoznak, az alábbi témákban is támogatást kaphatnak:

 • Korrupcióellenes programok tanúsítása
 • Vállalati társadalmi felelősségvállalási rendszerek tanúsítása
 • Vállalati társadalmi felelősségvállalási jelentések jogszabályilag előírt és önkéntes auditálása
 • Szén-dioxid-kibocsátási jelentés tanúsítása
 • Emberi jogokkal kapcsolatos jelentés tanúsítása
 • Társadalmi megfelelőségi audit
 • Beszállítói audit
 • Zöldkötvény-tanúsítás
 • Társadalmikötvény-tanúsítás