A Mazars újabb rekordbevételt jelentett be, miközben erősíti globális ambícióit

2024. február 6. – A Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és adótanácsadó cég a mai napon közzétette a 2022/2023-as évre vonatkozó globális pénzügyi eredményeit. Ez a harmadik egymást követő év, amikor a cég kétszámjegyű növekedést ért el minden szolgáltatási területe (úgy a könyvvizsgálat, mint a többi üzletág) tekintetében. A folyamatos piaci bizonytalanság ellenére a bevételek 13%-kal nőttek a tavalyi évhez képest, és elérték a 2,8 milliárd eurót.
  • Kétszámjegyű díjbevétel-növekedés minden szolgáltatási területen a harmadik egymást követő évben.
  • A 13,3%-os szerves növekedés az előző évhez képest, ami bizonyítja a Mazars több mint 100 országban és területen működő integrált partnerségi modellje révén kiépített rugalmasságát és alkalmazkodóképességét.
  • A bevételekhez a könyvvizsgálat 43%-kal, az egyéb szolgáltatások 57%-kal járultak hozzá, ami hangsúlyozza a cég növekedést célzó multidiszciplináris stratégiájának kiegyensúlyozottságát és erejét.

A globális eredmények követik a közelmúltban a hírekben is megjelent terveket, miszerint még ebben az évben az amerikai FORVIS könyvvizsgáló céggel együtt globális hálózatot kíván létrehozni, amely a világ tíz legnagyobbja között lesz.

Hervé Hélias

Ez egy újabb sikeres év volt, a 13%-os növekedés bizonyítja egyedülálló integrált partnerségi modellünk erejét és jelentőségét. Multidiszciplináris kínálatunk minősége megkülönböztet minket versenytársainktól, lehetővé téve számunkra, hogy jobban kiszolgáljuk ügyfeleinket, a legjobb tehetségeket vonzzuk és a közérdeket szolgáljuk.

Az ellenálló képesség kiépítése fontos volt az eseménydús év után, amelyben a szervezetek továbbra is próbára voltak téve. Noha a környezet kihívásokat támasztott, céltudatosan fektettünk be a nemzetközi növekedés támogatására, és örömmel nyugtázom, hogy ez utóbbi továbbra is erős maradt. Megértjük, hogy ügyfeleinknek milyen kihívásokkal kell most és a jövőre nézve is szembenézniük a nemzetközi megfelelés, a pénzügyi és nem pénzügyi beszámolási követelmények, valamint az információs rendszerek biztonsága terén, és készen állunk arra, hogy támogassuk a vállalkozásokat ambícióik megvalósításában.

Hervé Hélias CEO and Chairman, Mazars Group

Növekedés régióinkban és szolgáltatási területeinken

Az európai (+15,3%) és észak-amerikai (+21,4%) teljesítmény továbbra is erős volt, különösen Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. Latin-Amerika idén lenyűgöző eredményeket mutatott, 25,8%-os növekedéssel a leggyorsabban növekvő régiónk.

A szolgáltatási területek immár harmadik éve tartó kétszámjegyű növekedése azt mutatja, hogy a cég egyértelműen a stratégiájára összpontosít, és felismerte az ügyfelek által világszerte érzett növekvő nyomást. Ennek eredményeként fenntarthatósági és tanácsadói szolgáltatásaink a leggyorsabban növekvő területek 71%-kal, illetve 21,3%-kal.

Hélias megjegyzései: „Az általunk kiaknázni kívánt lehetőségek bővítik azt a szolgáltatási spektrumot, amelyen belül ügyfeleink számára világszerte értéket tudunk teremteni, mint üzleti tevékenységük megbízható partnere. Nincs elég szereplő a piacon a szervezetek támogatására, különösen mivel egyre több kötelezettség hárul rájuk. Hiányzik a választék a piacon, mi pedig egy olyan szervezetet építünk, amely képes betölteni ezt az űrt, segítve az ügyfeleket abban, hogy elkerüljék a ’könyvvizsgálati árvaság’ kockázatát. Könyvvizsgálóként és tanácsadóként a gazdaságainkban a bizalom láncolatának lényeges elemei vagyunk, segítünk a pénzügyi piacok egészségének biztosításában a társadalom javára.”

Ezt a célt szem előtt tartva a Mazars folytatja terjeszkedését új területeken: a közelmúltban új irodák nyitását jelentették be Finnországban, Panamában és Togóban. A cég 2023 decemberében 139 új partnert is kinevezett, 41 országban, akiknek 31%-a nő.

A pénzügyi adatokon túl – az üzleti tevékenységek támogatása tartós hatással

A Mazars legfrissebb, 2023 végén felsővezetők körében végzett felmérése, a „C-suite barometer” kiemelte, hogy továbbra is a technológia és a fenntarthatóság gyakorolja a legnagyobb hatást a vállalkozásokra. A vezetőkre folyamatosan nyomás nehezedik, hogy tovább haladjanak a vállalkozások digitális átalakítása irányába, fejlesszék fenntarthatósági stratégiáikat, valamint befektetéseket tegyenek munkatársaikba, amelyek révén át tudják alakítani munkamódszereiket.

Hélias ekként folytatta: „Megdupláztuk nyújtott fenntarthatósági szolgáltatásaink volumenét, ezáltal támogatva ügyfeleinket az átalakulás útján, valamint bizonyosságot nyújtsunk a nem pénzügyi információkról, amit az érdekeltek egyre inkább elvárnak. Ez összhangban van azzal a célunkkal, hogy segítsünk egy igazságosabb, virágzóbb világ alapjainak megteremtésében.
Összességében a tavalyi teljesítményünk és sikereink nem lettek volna lehetségesek munkatársaink elkötelezett részvétele nélkül. Az új évbe lépve izgatottan várjuk a lehetőséget, hogy júniusban a FORVIS-szal közös új, úttörő hálózatunk révén tovább bővíthetjük kínálatunk skáláját, és minden eddiginél jobban elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ügyfeleinket magabiztosan segítsük vállalkozásuk építésében és fejlesztésében."

Mazars Financial results 2223 - key results graphic

A Mazars-ról

A Mazars olyan nemzetközi, integrált és független szervezet, amely a könyvvizsgálat, a számvitel, valamint az adó-, pénzügyi, jogi* és üzleti tanácsadás területén nyújt szolgáltatásokat ügyfeleinek. A Mazars a világ több mint 100 országában van jelen: 50 000 szakember tudására támaszkodva – 33 000 fő az integrált partnerségben és 17 000 fő a Mazars North America Alliance keretében – segíti ügyfeleit fejlődésük minden szakaszában.

*Ahol ezt a helyi szabályozás lehetővé teszi.