A Mazars 2020-ben a vezető M&A tranzakciós tanácsadók között van a közép-kelet-európai régióban

A Mazars örömmel jelenti be, hogy tranzakciós tanácsadói csapatunk immáron 5 egymást követő évben került be az 5 legjobb M&A tranzakciós tanácsadó közé került a „Mergermarket Accountant League Table 2020” rangsorban Közép- és Kelet-Európára (KKE) vonatkozóan.

A Mergermarket világszerte az M&A ügyletekre vonatkozó adatok és információk egyik vezető szolgáltatója. Nyilvántartja az 5 millió USD-t meghaladó egyedi ügyleti értékű tranzakciókat, amelyek során a felvásárolt társaság részvényeinek legalább 30 %-a értékesítésre kerül.

Mergermarket League Table Mazars 2020

„Az, hogy a Mazars ismét kiemelkedő helyen szerepelt ebben az előkelő rangsorban jelzi a cég erős pozícióját Közép- és Kelet-Európa egyik vezető pénzügyi és adóügylet-tanácsadójaként, valamint tükrözi a nemzetközi, ügyfél-orientált és személyre szabott szolgáltatások nyújtásában elért folyamatos sikerünket. Bebizonyítottuk, hogy csapatunk kiterjedt kompetenciáinak és a dinamikusan változó piaci feltételekhez való alkalmazkodás képességének köszönhetően különböző projekteket a legmagasabb minőségi színvonalon tudunk megvalósítani” – mondta Michel Kiviatkowski, a közép-kelet-európai pénzügyi tanácsadási szolgáltatások vezetője és a Mazars ügyvezető partnere Lengyelországban.

Adam Zohry, a közép-kelet-európai pénzügyi tanácsadási praxist koordináló ügyvezető hozzátette: „Az elmúlt év során a Covid-19 világjárvány nyilvánvaló hatással volt a régióban az ügyletkötésekre és az ezzel kapcsolatos gyakorlatokra. Az olyan ágazatok, mint az IT, az egészségügy és a gyógyszeripar általában profitáltak a helyzetből: mind a stratégiai befektetők, mind pedig a magántőke-alapok igyekeztek potenciális akvizíciókat keresni. Az utódlások tervezése, valamint a nagyvállalatokból kiváló spin-off cégek szintén teremtettek M&A lehetőségeket a piacon. Középtávon a közép-kelet-európai régió erős fundamentumai (stratégiai földrajzi elhelyezkedés, jól képzett munkaerő, alacsonyabb költségek, növekvő középosztály stb.) biztosítani fogják, hogy a régió hozzájáruljon a globális gazdasági fellendüléshez, amint a válság elmúlik.”

A közép-kelet-európai országokban jelen lévő, több mint 80 tapasztalt tranzakciós tanácsadó szakértelmére építve a Mazars egy határokon átnyúló nemzetközi csapatként működik együtt, minőségi szolgáltatásokat nyújtva, amelyeket az iparági ismeretek és az egyes országok jogszabályi sajátosságaira  vonatkozó speciális tudás egészítenek ki. Támogatást nyújtunk helyi és nemzetközi ügyfeleinknek a tranzakciós szolgáltatások (beleértve a pénzügyi és adóügyi átvilágítást), értékelések, vállalati finanszírozás / M&A, fúziókat követő integrációk, infrastrukturális finanszírozás, szerkezetátalakítás, valamint bírósági szakértői szolgáltatások terén. Integrált cégként egységes minőségi és technikai szabványokat, valamint projektmódszereket kínálunk, ami azt jelenti, hogy következetes, zökkenőmentes szolgáltatásokat nyújtunk, bárhol is van arra szüksége ügyfeleinknek szerte a közép- és kelet-európai régióban és a világban.