Infrastrukturális és beruházási projektek

Integrált szakértői szolgáltatások, amelyek segítenek Önnek elindítani a globális építkezést

Az infrastruktúra létfontosságú a gazdaságok és társadalmak növekedéséhez és virágzásához. Segít a vállalatoknak és az embereknek az összekapcsolódásban, és biztosítja az egészséges közösségekhez szükséges szolgáltatásokat. Az infrastrukturális követelmények azonban globálisan eltérnek: a fejlett világban sürgős megújulás szükséges, a feltörekvő piacoknak pedig jelentős bővülés. Ügyfeleink igényeire szabott, integrált infrastrukturális szolgáltatásokat kínálunk a projekttanácsadástól a -finanszírozásig, az adózásig és a könyvelésig az eszközök teljes életciklusán keresztül: a megvalósíthatóság előtti szakasztól az üzemen kívül helyezésig.

Milyen megközelítést alkalmazunk?

Globális szinten jelentős ösztönző erők hatnak a gazdasági és szociális infrastruktúra fejlődésére. Ezt a világszintű építkezést az állami hatóságok igényei hajtják, ami hatalmas lehetőséget jelent a magánszférából érkező üzemeltetőknek, befektetőknek és tulajdonosoknak. Ugyanakkor fontos a nyitott szemlélet is egy olyan piacon, ahol nagy a kockázat, és ahol olyan jelentős kihívások alakítják a minket körülvevő világot, mint az éghajlatváltozás.

Globális, integrált csapatunk a kikötőktől a kórházakig az ágazat egészét felölelő tapasztalattal rendelkezik, és az ágazati szakértelme speciális készségekkel párosul. Amikor az állami hatóságokkal dolgozunk, olyan támogatást nyújtunk, amely jó ár-érték arányt és átláthatóságot biztosít a hatékony beszerzés és a pénzügyi elemzések révén. A magánszektorban ténykedő ügyfeleink esetében pedig erős, kockázattudatos pénzügyi vezetéssel és adóoptimalizálással segítünk maximalizálni a megtérülést a projekt egész életciklusa során mind a fejlesztők, mind az üzemeltetők, a tulajdonosok és a befektetők számára.

A világ élvonalát jelentő átvilágítási (modellezési, adó- és pénzügyi) csapatunk független tanúsítvánnyal látja el Önt arról, hogy kölcsönökkel kapcsolatos és befektetési döntései józan és megbízható pénzügyi modellre épülnek.

A pénzügyi modell minden infrastruktúra-fejlesztés alapja. Egyik fő kompetenciánk a jövőbeni hozamok előrejelzése modellezés útján. Meggyőződésünk, hogy a robusztus modellek felfedik a befektetési lehetőségeket, elősegítik a hatékony finanszírozási struktúrákat, és elengedhetetlenek a tőkebefektetésekhez, fúziókhoz és felvásárlásokhoz. Külső felek által elismert módszertanunk segítségével olyan modelleket dolgozunk ki, amelyek a projektéletciklus minden szakaszában ügyfélbarát, pontos és átlátható eszközt jelentenek a döntéshozatalhoz.

Az ágazatot a nagy projektek és az összetett megállapodások határozzák meg, és ezek néha nem a tervek szerint alakulnak. Jogi és vizsgálati szolgáltatásokkal foglalkozó csapatunk az üzleti viták rendezésére és vizsgálatára szakosodott szakembereink bevonásával segít Önnek a pénzügyi kitettség azonosításában és számszerűsítésében. Végigkísérjük Önt a folyamaton, hogy sikeres kockázatkezelést valósítson meg, és fel tudja oldani az üzleti feszültséget.

A digitalizáció és az adatok mozdítják előre az innovációt az ágazatban, és minden szervezetben ezek jelentik a legfontosabb eszközöket. Segítünk a legtöbbet kihozni az adataiból, hogy növelhesse üzleti teljesítményét és profitját, támogathassa a növekedést, kezelhesse a kockázatokat, és megerősíthesse versenyelőnyét. Továbbá segítünk megvédeni adatait a kibertámadásoktól, és biztosítjuk, hogy a szervezet megfeleljen az adatvédelmi jogszabályoknak és szabályozásnak.

Az infrastrukturális projektek nagyságrendje és hosszú élettartama miatt az ilyen ügyfeleink a felelős vállalati szerepvállalás iránti növekvő elvárások középpontjában vannak. Élvonalbeli tapasztalatot halmoztunk fel a környezetvédelmi szabályozások és a „zöldszámvitel” területén. Segítünk a vállalatoknak olyan rendszereket és irányítási kereteket kiépíteni, amelyek tanúsítják, hogy tevékenységük fenntartható. Segítünk Önnek, hogy megfeleljen a szabályozói és fogyasztói elvárásoknak, támogatást nyújtunk a fenntartható projektekre irányuló befektetésekhez, továbbá tanúsítjuk, hogy az Ön ellátási láncai szintén fenntartható módon működnek, miközben irányadónak tekintjük a korrupcióellenes programokat.

Amit kínálunk:

  • Egy olyan pénzügyimodell-auditot, amely szigorú minőség-ellenőrzési feltételeket alkalmaz, amikor valamely pénzügyi modell megbízhatóságának értékelésére kerül sor.
  • Projektek pénzügyi modellezését a Mazars szabványos modelljével.
  • Infrastrukturális tanácsadási szolgáltatások széles skáláját a vezetői tanácsadástól a tranzakciótámogatáson át az ajánlattételi tanácsadásig.
  • Értékbecslési szolgáltatásokat az eszköz- és portfólióértékeléstől a tőzsdén jegyzett alapok értékbecslőjeként végzett tevékenységig.
  • A pénzügyi modellezési technikákra összpontosító, testre szabott képzéseket, például a projektfinanszírozás, a fúziók és felvásárlások, az értékbecslések és a megújuló energiaforrások területén.
  • Infrastrukturális adó- és számviteli tanácsadást, amely tájékozottan segít az adó- és számviteli ügyekben az Ön joghatósága területén és határokon átívelően is.
  • A pénzügyi vezetés támogatását a számvitelben, kiszervezésben, adóügyi megfelelésben és a kötelező könyvvizsgálatban, bárhol működjön is a vállalata.
  • Konzultációs támogatást a kiberbiztonság növelésére és a működési kockázatok kezelésére az építkezéstől a működtetési és az elidegenítési szakaszig.
  • Tanácsadás és támogatás a fenntartható infrastrukturális és pénzügyi tevékenységekkel kapcsolatos rendszerek, az irányítás és a beszámolás fejlesztéséhez.