Szállítmányozás és logisztika

Segítünk stratégiája megvalósításában

A szállítási és logisztikai szektor a változékonyság és bizonytalanság újabb jeleit mutatja. A szigorodó szabályozások, a környezetvédelmi kötöttségek, a globális kereskedelmi viták és a digitalizáció mind hozzájárul a mélyreható változásokhoz. Könyvvizsgálati, tanácsadási és adóügyi szolgáltatásaink segítenek a vállalatoknak eligazodni az ágazat összetett világában. Globális hálózatunk sokoldalú képességei jelentik a garanciát, hogy személyre szabott megoldásokat kínáljunk.

Milyen megközelítést alkalmazunk?

A szállítási és logisztikai vállalatok globális piacon működnek, ahol számtalan gazdasági, szabályozási és technológiai erőnek vannak kitéve. A szektorra minden bizonnyal jelentős hatást gyakorol a brexit, valamint az e-kereskedelem növekedésével súlyosbított munkaerőhiány, ami további nyomást gyakorol egy olyan ágazatra, ahol a fenntarthatóság és a digitalizáció ma már alapvető elvárás. A Mazars a szállításban és logisztikában működő országos és nemzetközi vállalatok széles körét támogatja e kihívások leküzdésében. Idetartoznak többek között a szállítmányozók, fuvarozók és kikötők, közvetítők, szolgáltatók, raktárak, légitársaságok és légi forgalmi irányítók.

A légi közlekedésben és a légi forgalmi irányításban a dereguláció és a fapados légitársaságok megjelenése az 1990-es években többpólusúvá tette a piacot a diszkont- és a luxuskategóriás légitársaságok között. Az ingadozó üzemanyagárak, a növekvő finanszírozási költségek és a kiélezett verseny folyamatos kihívást jelent, a többletkapacitás pedig minden idők egyik legnagyobb erőpróbája elé állítja a szektort.

A klímaváltozás jelentette fenyegetés a politikai döntéshozók figyelmének középpontjába állította a vasúti ágazatot. Az infrastruktúra-fejlesztésnek azonban a sokrétű helyi és országos tervezési szabályzatok között kell utat találnia, miközben az ágazatnak gyorsan kell reagálnia a növekvő fogyasztói és szabályozói elvárásokra.

A hajózás és a vízi szállítási szektor világszerte létfontosságú a termékek szabad áramlásához. Ugyanakkor a fogyasztói szokások változása, a protekcionizmus és a vámok veszélyeztetik a határokon átívelő kereskedelmet, így az ágazatban működő vállalatok számos kockázattal és lehetőséggel szembesülnek. Választ kell találniuk az új szabályozási előírásokra is, mivel a karbonsemlegességre törekvés új befektetéseket igényel az ágazatban.

A közúti teherfuvarozási ágazat is hasonló kihívásokkal néz szembe. A teherszállításra nagy nyomás nehezedik, hogy javítsa hatékonyságát és váljon fenntarthatóbbá, miközben a kereskedelmi korlátok gyarapodnak. A szűkülő árréseket eredményező költségnövekedés miatt a szektorban javítani kell a pénzügyi teljesítményen, miközben a vásárlók gyorsabb kiszállítási időket várnak el.

A logisztika és az ellátási láncok kezelése egyre bonyolultabbá válik ebben a környezetben, miközben a gazdasági és geopolitikai bizonytalanság állandó fenyegetést jelent. A logisztikai cégek gyökeres változásokkal szembesülnek ott, ahol alacsonyabb a belépési korlát, a digitalizáció pedig a változás fő motorjává lépett elő.

Bármelyik ágazatban dolgozik is, multidiszciplináris csapatunk integrált egységként tesz azért, hogy szakértelmét és megoldásait ügyfeleink speciális igényeihez igazítsa, és segítsen az egyedi kihívások leküzdésében.

Az alábbi szolgáltatásokat kínáljuk:

 • A termelési költségek és a pénzügyi teljesítmény optimalizálása
 • A piaci lehetőségek megragadása és a piaci jelenlét növelése
 • A működés biztosítása
 • A megfelelőség biztosítása
 • A működési teljesítmény javítása

Mindegyik tapasztalt szakértőnk rendelkezik ágazati referenciával, amelyet sokéves iparági gyakorlati tapasztalat egészít ki. Amikor Önnel dolgozunk, az összes lehetőség figyelembevételével keressük meg azt a megoldást, amelyik a leginkább segíti stratégiai céljai elérését. Szakértőink a szervezetét érintő bonyolult szabályok és előírások ismeretében, nemzetközi szakértői hálózatunk tapasztalatára támaszkodva adnak professzionális tanácsokat.

Szolgáltatásaink

Megoldások széles skálájával segítünk a szállítási és logisztikai ágazatban tevékenykedő vállalatoknak működésük biztosításában és az értékteremtésben:

 • Pénzügyi audit
 • Kockázatkezelés és belső ellenőrzés
 • Vállalati pénzügyek
 • Tranzakciókkal kapcsolatos szolgáltatások
 • Adóügyi tervezés és megfelelés
 • Jogi ügyek és vizsgálatok
 • Munkáltatói megoldások
 • Digitális átalakulás és technológia
 • Fenntarthatósági szolgáltatások