A két számjegyű növekedés a Mazars üzleti modelljének és stratégiájának erejét, kiegyensúlyozottságát, fenntarthatóságát tükrözi

2022. február 2.: – A Mazars nemzetközi könyvvizsgáló, adószakértő és tanácsadó vállalat ma bejelentette, hogy a 2020/2021-es pénzügyi évben (2020. szeptember 1. – 2021. augusztus 31. között) 2,1 milliárd eurós árbevételt ért el1, ami 12,3%-os növekedést jelent (a devizaárfolyam -1,6%-os hatása nélkül) az előző pénzügyi évihez képest. Az árbevétel emelkedése erőteljes organikus növekedést (9,4%) mutat, amit 2,7%-os külső növekedés egészít ki.
  • A csoport árbevétele a 2020/21-es pénzügyi évben 12,3%-kal 2,1 milliárd euróra nőtt
  • A pénzügyi teljesítmény a Mazars erős pozícióját és kiegyensúlyozott stratégiáját tükrözi
  • A pénzügyi teljesítményen túl növekvő felelősségvállalás: az ESG a Mazars hosszú távú növekedési stratégiájának lényeges része

Hervé Hélias, a Mazars Csoport elnöke és vezérigazgatója a cég pénzügyi eredményeit kommentálva elmondta: „2021 kiváló év volt üzleti és pénzügyi teljesítményünk szempontjából egyaránt. Minden szolgáltatásunk és piacunk szépen fejlődött, és jelentős új ügyfeleket is szereztünk, köztük nagy tőzsdei vállalatokat, különféle méretű vállalkozásokat, beleértve nagy multinacionális szereplőket is. Két számjegyű növekedésünk megerősíti egyedülálló integrált modellünk erejét és rugalmasságát, amely egyaránt tartalmaz szabályozott és nem szabályozott szolgáltatáselemeket. Ez alátámasztja azt a hosszú távú stratégiát, hogy olyan magas színvonalú könyvvizsgálói, adóügyi és tanácsadói szolgáltatásfókuszt hozzunk létre, amely hatékonyan támogatja ügyfeleink magabiztos és felelősségteljes növekedését.”

Céltudatos növekedés: kiegyensúlyozott és hosszú távú stratégia

A pénzügyi átláthatóság és a bizalom a tisztességes versenyen alapuló, prosperáló gazdaság alapfeltételei közé tartozik, a Mazars pedig minden eddiginél elkötelezettebb amellett, hogy világszerte magas színvonalú könyvvizsgálói szolgáltatást nyújtson a vállalatok számára. 2021-ben tovább bővítettük könyvvizsgálói tevékenységünket (+8,5%): ma világszerte 2400 közérdeklődésre számot tartó jogalanyt auditálunk, ebből 1200 európai székhelyű, 960 szabályozott piacon és több mint 480 Európában jegyzett. A Mazars az 5. helyen áll a tőzsdén jegyzett európai nagyvállalatoknak szolgáltató európai könyvvizsgálók rangsorában.

A könyvvizsgálaton túl a pénzügyi tanácsadás területén is jelentős növekedést értünk el (+15,7%), ami világszinten élénk tranzakciós piacot tükröz. A tanácsadás terén elért növekedésünk (+7,9%) jól jelzi, hogy olyan szolgáltatásokra összpontosítunk, amelyek összhangban vannak a közérdek szolgálatára irányuló alapvető küldetésünkkel: támogatjuk ügyfeleink eligazodását a bonyolult szabályozási környezetben, csökkentjük a kockázatokat, és ezzel elősegítjük az átlátható és magabiztos működést és növekedést.

A pénzügyi adatokon túl: az üzleti teljesítmény új alapjai

Hervé Hélias így folytatta: „A társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság az üzleti teljesítmény alapkövévé vált, és mindkettő létfontosságú a piacok, a vállalatok és a közintézmények iránti bizalom kiépítésében. Ahogy a világ lassan kilábal a pandémiából, egyre erősebbé válik a fenntarthatóbb jövő iránti igény is. A vállalkozásokra most minden irányból jogos nyomás nehezedik, hogy változtassanak a növekedésük módján.”

Napjainkban a vállalkozásokkal szemben támasztott elvárások túlmutatnak a puszta pénzügyi teljesítményen, és a könyvvizsgálók szerepe is jóval összetettebb, mint a transzparencia biztosítása. A Mazars küldetése tehát még soha nem volt ennyire aktuális. Az ez iránti elkötelezettségünket a 2020-ban megújított márkapozicionálásunkkal is megerősítettük. Vezető könyvvizsgáló és tanácsadó vállalatként teljes mértékben részt kívánunk venni abban, hogy segítsük ügyfeleinket a felelősségteljes növekedéshez vezető átalakulásban.

„Az ESG vállalkozásunk növekedésének egyik alaptényezője. Kiemelt szakértőink hozzájárulnak a CSRD-irányelv megvalósításához, és fenntarthatósági képzéseket dolgoztunk ki munkatársaink számára. Emellett együttműködünk ügyfeleinkkel, hogy segítsük őket az ESG-jelentések elkészítésében és a fenntarthatósági stratégiák üzleti integrációjában – tette hozzá a Mazars Csoport elnöke. – Ezzel egyidejűleg saját ESG-megfelelésünk érdekében átalakítjuk üzletmenetünket, működésünket és munkamódszereinket is. Vezetőket és csapatokat neveztünk ki országainkban és a Mazars Csoport szintjén, hogy irányítsák a saját társadalmi felelősségvállalási stratégiánk végrehajtását.”

Szavakból tettek: abba fektetünk, ami számít!

A Mazars mindig is kitartott az alapelvei mellett: döntéseinket felelősségteljesen, a közérdek és a jövő nemzedékeinek érdekében hoztuk meg. Komolyan vesszük ezt az elköteleződést, és garanciát vállalunk a folyamatos tanulás és fejlődés kísérte innovációra és átalakulásra. 2020-ban a nemzetközi partnerek elfogadták a cég következő négyéves stratégiai tervét, és megerősítették a munkatársaink, ügyfeleink és a társadalom számára kulcsfontosságú területekre irányuló kiemelt beruházásainkat, amelyek a következők:

  • Tehetséges szakemberek sokszínű csoportjának kialakítása. Célunk, hogy a Mazars-t a kiválóság iskolájává tegyük, és olyan erős, támogató vezetőket neveljünk, akik jó példával járnak elöl.
  • A legszigorúbb szakmai követelményeknek megfelelő, magas színvonalú auditok elvégzése.
  • Fenntarthatósági kapacitásaink bővítése annak érdekében, hogy ügyfeleink számára ESG-auditokat és -tanácsadói szolgáltatásokat biztosíthassunk.
  • Pénzügyi tanácsadási és konzultációs szolgáltatásaink bővítése azért, hogy – a globális megfelelés biztosítása érdekében – olyan kritikus témákban is támogathassuk ügyfeleinket, mint a tranzakciók lebonyolítása, a teljesítménymenedzsment, a kockázat és compliance, az adatkezelés és adatbiztonság és az átlátható adózás, valamint az adó- és bérszámfejtés-kiszervezés.
  • Jelentősen növeljük társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos beruházásainkat, támogatva közösségeinket abban, hogy tehetségeink számára befogadó és rugalmas munkahelyet teremtsünk, és megvédjük a bolygót. Tudományosan megalapozott célkitűzéseket alkalmazunk szén-dioxid-kibocsátásunk csökkentése érdekében azzal a céllal, hogy 2030-ra nettó nulla kibocsátóvá váljunk.
  • Hozzájárulás a standardok (például az ESG-irányelv) és a feltételek meghatározásához egy olyan egészséges könyvvizsgálói ágazat számára, amely képes minőségi pénzügyi, illetve ESG-jelentés-ellenőrzéseket végezni a kívánt léptékben.

Kapcsolat
Lorraine Hackett, a Mazars csoport márka és kommunikációs igazgatója

lorraine.hackett@mazars.co.uk // +44 (0)7881 283 962

A Mazars-ról:

A Mazars olyan nemzetközi, integrált és független szervezet, amely a könyvvizsgálat, a számvitel, valamint az adó-, pénzügyi, jogi* és üzleti tanácsadás területén nyújt szolgáltatásokat ügyfeleinek. A Mazars a világ több mint 90 országában van jelen: 44 000 szakember tudására támaszkodva – 28 000 fő az integrált partnerségben és 16 000 a Mazars North America Alliance keretében – segíti ügyfeleit fejlődésük minden szakaszában.

http://www.mazars.com | http://www.linkedin.com/company/mazars | https://twitter.com/mazarsgroup