Gyártás

A kockázatok átváltása lehetőségekre kritikus jelentőségű stratégiai és működési tanácsadással

Ahhoz, hogy valaki megőrizze vezető pozícióját a gyártási ágazatban, folyamatos fejlődés és megújulás szükséges. Az ellátási láncok megszakadása okozta bizonytalanság, a technológiai változás és az alacsonyabb költségű piacok konkurenciája miatt a gyártókra állandóan nyomás nehezedik, hogy biztosítsák piaci helyzetüket. A Mazars olyan stratégiai és működési tanácsadást nyújt, amely a kockázatokat lehetőségekké alakítja.

Milyen megközelítést alkalmazunk?

A gyártási ágazatban a vállalatok folyamatosan keresik annak a módját, hogy hatékonyabbá váljanak, csökkentsék a költségeiket, és versenyelőnyre tegyenek szert. A jelenlegi piac számos kockázatot és nagy versenykényszert jelent a változékony nyersanyagárak, az ellátási láncok megszakadása, a technológiai fejlődés és a kereslet-kínálat hullámzása miatt. Egy vállalat hosszú távon csak a megfelelő stratégia meghonosításával és az értékteremtés új módjainak felfedezésével érhet el sikert.

Gyártóként az alábbi aggályok merülhetnek fel a működésével kapcsolatban:

  • Hogyan kelhetek versenyre az új hazai és külföldi versenytársakkal?
  • Hogyan tudom kezelni az áruk és a nyersanyagok árváltozásait?
  • Hogyan tudok megoldást találni a változó devizaárfolyamokra?
  • Hogyan lehet hatékonyabban a megőrizni a jövedelmezőségemet?

Szakértőink rendelkeznek azzal a tapasztalattal és mélyreható iparági tudással, amelynek segítségével Ön olyan stratégiát tud bevezetni, amely válaszol ezekre a problémákra. Számos szakterületet érintő csapatunk kis és nagy gyártó cégekkel is dolgozik, és a könyvvizsgálati, adóügyi és tanácsadási szolgáltatások teljes skáláját biztosítja, egyedi igényeire szabva.

Gyártók számára az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:

Finanszírozás és az ellátási lánc biztosítása

A gyártók számára a projektek alapvető finanszírozásának megszerzése és az ellátási láncok biztosítása a két legkritikusabb feladat. Amikor Önnel dolgozunk, olyan szakértőkre támaszkodunk, akik segítenek a projektjei és az infrastruktúra finanszírozásában. Csapatunk abban is együttműködhet Önnel, hogy globális szinten optimalizálja ellátási láncát, és ahol szükséges, fordított faktorálási megoldást vezessen be.

A működés biztosítása és optimalizálása

Létfontosságú, hogy vállalkozása biztos lábakon álljon. Együtt tudunk működni Önnel műveletei digitalizációjában és az adatok hasznosításában, hogy javuljon termelékenysége. Továbbá felülvizsgáljuk befektetési projektjeit, bevezetünk belső szabályozásokat és kockázatkezelési eljárásokat, vizsgálatokat folytatunk a döntéshozatal javítása és a csalások megelőzése érdekében, valamint megvalósítjuk zöldstratégiáját.