Pénzügyi és számviteli jelentések, beszámolók készítése

A folyamatok kiszervezése napjainkra hatékonysági, sőt akár stratégiai céllá vált. A nem az alaptevékenység részét képező számviteli, könyvelési, adózási, vagy reporting folyamatok kihelyezése külső szolgáltatóhoz egy jól működő vállalat számára is jelentős költségmegtakarítással és kockázatcsökkenéssel jár a kontroll megtartása mellett.

A Mazars széles körben nyújt szolgáltatásokat ügyfelei részére előre definiált szolgáltatási szintek garantálásával. Az erre szakosodott Accounting & Outsourcing Services (AOS) üzletág szakemberei mind a magyar adózás, mind a hazai és nemzetközi elő­írások (IFRS) szerinti számvitel tekintetében jelentős tapasztalattal rendelkeznek. Szenior szintű kollégáink közül többen – a mérlegképes könyvelői képesítésük mellett – adótanácsadói oklevéllel is rendelkeznek.

Jelenleg több mint 100 vállalatnak készítünk pénzügyi- számviteli jelentéseket és beszámolókat. Közülük több az olyan, összetett elvárásrendszerű, illetve nagy méretű ügyfél, akik számára teljes körű számviteli és adózási szolgáltatást nyújtunk az adatrögzítéstől kezdve a havi zárásokon és adózási feladatokon ke­resztül akár a konszolidációig. Számos ügyfelünknél bizonyos számviteli és pénzügyi részfeladatok ellátása képezi a szolgáltatásnyújtás alapját szoros együttműködésben a cégek belső folyamatokért felelős területeivel. Főként a jelentősebb méretű, tőzsdén jegyzett partnereink esetében a társaság belső előírásai alapján a vállalatcsoport saját számviteli és ügyviteli rendszerén (különböző ERP-ken) belül nyújtjuk a szolgáltatást. A Mazars minden egyéb esetben a Microsoft Dynamics AXAPTA integrált vállalatirányítási rendszerben gondoskodik ezekről a szolgáltatásairól.

Pénzügyi- számviteli és könyvelési szolgáltatásainkhoz magas adatbiztonságú ügyfélportál megoldást biztosítunk. A dokumentumokat elektronikus formában küldjük és fogadjuk, amely módszer támogatja az automatizálással felgyorsított (és versenyképes árú) szolgáltatásunk mellett környezettudatos működésünket is.

Szolgáltatásaink igénybevételéhez folyamatos belső IT-felügyelet biztosítunk. Az általunk használt szoftverekhez (kizárólag betekintési joggal) az ügyfeleink is hozzáférést kaphatnak, hogy nyomon követhessék folyamataik állapotát.

Pénzügyi és számviteli jelentések, beszámolók készítése 

  • Havi és negyedéves pénzügy zárási riportok készítése az anyavállalat előírásai szerint
  • Anyavállalati ad hoc kontrolling jelentések készítése
  • Részvétel a pénzügyi tervezés folyamatában (budgeting, forecasting)
  • Éves konszolidációs folyamatok támogatása kimutatásokkal
  • IFRS- vagy US GAAP-kimutatások készítése
  • Banki adatszolgáltatás készítése

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, keressen minket a +36-1-429-3010-es központi telefonszámunkon vagy az oldalon található közvetlen elérhetőségeinken, hogy egy személyes találkozón egyeztethessük Önnel a részleteket.