9. 29. Webinárium: EU fenntarthatóság – ismerje meg az új elvárásokat és menjen elébe a várható változásoknak!

Csatlakozzon hozzánk webináriumunkon, amelynek célja az új uniós fenntarthatósági szabályozási elvárások lényegének megismerése, valamint annak feltérképezése, hogy miként lehet a lehető legjobban kihasználni az általuk előidézett változásokban rejlő lehetőségeket. Ne habozzon regisztrálni a lenti gombra kattintva!

A webinárium visszanézhető itt

A jelenlegi NFRD (Non Financial Reporting Directive, azaz nem pénzügyi információk közzétételéről szóló irányelv) helyébe lépő CSRD-ről (Corporate Sustainability Reporting Directive, azaz fenntarthatósággal kapcsolatos vállalati beszámolásról szóló irányelvről) szóló hosszas politikai tárgyalások június végére lezárultak, és ezáltal a helyére került az EU 3 legfontosabb fenntarthatósági szabályozása.

Az SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation, azaz fenntartható pénzügyi közzétételi rendelet), a Taxonómia és a CSRD együttes célja nem csupán a vállalatok és pénzintézetek fenntarthatósági útjának átláthatóbbá tétele, hanem – ami ennél is fontosabb – a fenntarthatósággal kapcsolatos kockázatoknak, hatásoknak és lehetőségeknek való kitettségük tudatosítása, valamint a sürgős és szükséges fenntartható átmenet érdekében hozott átalakító intézkedések ösztönzése is.

Nem mindenki egyformán felkészült az új szabályozási elvárásokra és azok nem is jelentenek ugyanakkora kihívást mindenkinek. Mindazonáltal minden (akár közvetlenül vagy az elkerülhetetlen tovagyűrűző hatás révén) érintett számos közös kihívással néz szembe. Ezek közé tartozik az adatokhoz való hozzáférés és a rekordidő alatt történő tudásépítés, hogy csak két nyilvánvaló területet említsünk.

Bár a bevezetési határidők a vállalat méretétől függően eltérőek, az átállásra és a felkészülésre szánt idő nagyon rövid lehet. A korai felkészülés kulcsfontosságú a sikerhez. Csatlakozzon hozzánk online 2022. szeptember 29-én és tudjon meg többet!

Tematika

Időpont

2022. szeptember 29., 9:00-10:30 (közép-európai idő)

Helyszín

A webináriumot az MS Teams platformon keresztül közvetítjük. A regisztrációt követően minden szükséges információt megküldünk Önnek. Az előadásra és a megbeszélésre angol nyelven kerül sor. Az eseményen való részvétel ingyenes.*

Előadók

  • Maud Gaudry, a franciaországi Mazars fenntarthatóságért felelős globális társvezetője és az EFRAG európai fenntarthatósági jelentéstételi szabványokkal (ESRS) foglalkozó munkacsoportjának korábbi vezető projektmenedzsere.
  • Jana Ružická, a szlovákiai Mazars fenntarthatósági igazgatója

A webinárium visszanézhető itt

*A Mazars fenntartja a jogot, hogy elutasítsa a más tanácsadó cégektől érkező résztvevői regisztrációkat.