Adótanácsadás és jogi szolgáltatások

A megfelelő adótervezés és adótanácsadás hozzájárul a költségek csökkentéséhez, általuk új lehetőségek nyílhatnak, így növelve a tulajdonosok elégedettségét.

A Mazars szakemberei egyszerre üzleti tanácsadók és számviteli szakemberek. Szolgáltatásainkkal támogatjuk Önt üzleti céljainak elérésében, csökkentjük terheit és lehetővé tesszük, hogy arra összpontosíthasson, amihez a legjobban ért: az üzleti stratégia alakítására és a napi működés irányítására.

Egy nem megfelelő döntés adózási szempontból súlyos pénzügyi következményekkel járhat, és negatívan befolyásolhatja cégünk megítélését.

Szeretnénk csökkenteni az adózásban rejlő kockázatokat

Globális szemlélettel, de helyi szakértelemmel rendelkező csapatunk több évtizedes, nemzetközi tapasztalattal azon dolgozik, hogy megtalálja ügyfeleink számára a legideálisabb adózási megoldásokat.

 • 30éve dolgozunk ügyfeleink sikeréért
 • 190szakember áll készen arra, hogy segítse vállalkozása növekedését
 • 1000ügyfelünk könyvelési, pénzügyi és adóügyeit oldjuk meg

Mit nyújtunk Önnek?

 • Átalánydíjas adó- és jogi tanácsadás
 • Áfa tervezés, Áfatanácsadás
 • Számlázási rendszer átvilágítása
 • Társasági és iparűzési adó tervezés
 • Adókedvezmények
 • Tranzakciók komplex adótervezése
 • Adózási átvilágítás
 • Cégalapítás, végelszámolás
 • Átalakulások, felvásárlások
 • Képviselet adójogi eljárásokban, adóperekben
 • Munkajog
 • Peres és peren kívüli eljárások
 • Kiskereskedelmi különadó
 • Környezetvédelmi termékdíj
 • EKÁER tanácsadás
 • Vám és jövedéki adó tanácsadás

Mit ígérünk Önnek?

A munkánkat ügyfélközpontúság, igényesség, pontosság és szakmai precizitás jellemzi.

      > Adókockázatok csökkentése

      > Diszkréció

      > Komplex szaktudás- egy kézből

      > Megbízhatóság

Adókockázatok csökkentése

Tapasztalt és megbízható szakembereink segítségével biztosítjuk, hogy vállalkozása adóügyei mindig rendben legyenek. Támogatjuk azoknak a sokszor jól tipizálható hibáknak az elkerülésében is, amelyek bírságokhoz vezetnek, ezzel jelentős költségmegtakarítást érve el vállalkozása számára.

 

Diszkréció

Vállalkozásának adózási kérdései üzleti titkot képeznek, kizárólag Önre és ránk tartoznak. Az együttműködés során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy forduljon bár hozzánk bármilyen egyedi, speciális helyzettel, az ne kerüljön nyilvánosságra.

 

Komplex tudás- egy kézből

Dedikált kapcsolattartónk segítségével az „egyablakos” szolgáltatás előnyeit élvezheti, amely keretében zökkenőmentes együttműködést biztosítunk hazai és nemzetközi szakértői csapatunkkal az Ön által elvárt eredmények érdekében. Kiváló szakembereink mindent megtesznek azért, hogy a Mazars a vállalkozásának igényeihez igazodva a lehető leghatékonyabb teljesítményt nyújtsa.

Megbízhatóság

Kérdéseire adott válaszunkhoz részletes magyarázatot adunk, amelyhez jogszabályi hivatkozást mellékelünk. Egyedi, speciális esetekben hivatalos állásfoglalást is kérünk. Így nemcsak az álláspontunk megbízhatóságáról adunk bizonyságot, hanem vállalkozása anonimitását is megvédjük a hatóságok előtt.

 

Válasszon adótanácsadási szolgáltatásaink közül

Adótanácsadás multinacionális cégek számára

A Mazars több mint 30 éves tapasztalatára multinacionális környezetben is számíthat. Teljes körű belföldi vagy nemzetközi tanácsadást és folyamatos együttműködést biztosítunk.

Lépjen velünk kapcsolatba

Adótanácsadás és adótervezés gazdasági társaságok részére

Széles körű szakmai tapasztalatunknak köszönhetően a gazdasági társaságok számára teljes körű adótanácsadási szolgáltatásokat biztosítunk. Többek között közvetlen és közvetett adókról, helyi adókról, szabályozási kérdésekről vagy konkrét tranzakciókról nyújtunk tájékoztatást.

Rugalmas feltételeinknek köszönhetően átalánydíjas vagy havi díjas együttműködésre is lehetőséget biztosítunk.

Lépjen velünk kapcsolatba

Nemzetközi adótanácsadás

Nemzetközi szintű székhelyalapítást vagy szerkezetátalakítást tervez? Segítünk a tiszta és átlátható adóügyekben.

Lépjen velünk kapcsolatba

Rendszerszintű adóátvilágítás, adóügyi képviselet és adókockázati szolgáltatás

Az adóügyi átvilágítás segítségével az adóhatóság vizsgálata előtt feltárhatók az esetleges kockázatok, ezáltal bírság és késedelmi pótlék nélkül, önellenőrzéssel helyesbíthetők ezek a hibák. Tapasztalatunk szerint az adóátvilágítás minél korábbi fázisába bevont adótanácsadói segítség többszörösen megtérül a bírságtételek, -megállapítások csökkenésével.

Lépjen velünk kapcsolatba

Társasági és iparűzési adó tervezése

Tanácsadóink aktívan támogatják ügyfeleinket a társasági adó, a helyi iparűzési adó, az innovációs járulék, valamint a különböző illetékek és ágazati különadók kapcsán felmerülő kérdésekben.

Segítségére lehetünk:

 • az adóalap- és adókedvezmény-lehetőségek azonosításában;
 • a K+F projekteknél SZTNH-minősítés kérésében;
 • a csoportos társaságiadó-alanyiság teljes körű támogatásában a döntés-előkészítő számítások készítésétől a bejelentés adminisztrációjáig;
 • a transzferárazással összefüggő teljes körű tanácsadásban.

Lépjen velünk kapcsolatba

Áfatanácsadás

Tapasztalataink szerint egy adóalany működése során az áfa okozza a legtöbb fejtörést. Az áfatanácsadás keretein belül kollégáink készséggel nyújtanak segítséget a teljes struktúra tervezésétől az egyszeri, különleges tranzakciók adókezelésének támogatásán keresztül egészen a leggyakorlatiasabb kérdésekig.

Többek között a következő területeken támogatjuk ügyfeleinket:

 • Teljes tranzakciók kialakítása az adminisztráció csökkentése a cash flow előnyök kihasználása jegyében.
 • Kiterjedt nemzetközi hálózatunk felhasználásával kialakítjuk vagy felülvizsgáljuk az EU-s vagy a harmadik országbeli tranzakciók helyes adókezelését.
 • Szakértői közreműködés adóhatósági és bírósági ügyekben.
 • Áfaproblémák, -értelmezési nehézségek kapcsán segítségnyújtás az Európai Bíróság releváns ügyeinek felhasználásával.
 • Egyes tranzakciók áfakövetkezményeinek véleményezése, az ügyletek optimalizálásának lehetősége (pl. vevői készlet, fordított adózás, időszaki elszámolás stb.).

Lépjen velünk kapcsolatba

Környezetvédelmi termékdíj tervezése és optimalizálása

A mai napig találkozunk olyan társaságokkal, amelyek nagy összegeket költenek környezetvédelmi termékdíj-kötelezettségekre pusztán azért, mert nem megfelelő az alátámasztó jelentésük elkészítése. Átláthatatlan, az ilyen jellegű adatgyűjtésre használhatatlan nyilvántartásokkal rendelkeznek, nem tisztázott, hogy mire fizetnek termékdíjat, és mire nem, illetve hogy mindezt milyen megfontolásból.

Lépjen velünk kapcsolatba

Rólunk mondták

Nagyon köszönöm a velünk dolgozó kollégák kedvességét, mindig gyors reagálását és támogatását. Mindig elérhetőek, mindig számíthatunk rájuk, magas szintű szakmai tudásukkal segítik a felmerülő bonyolultabb helyzetek közös megoldását. Ismerik a céget, olyan, mintha nem is külső szolgáltatók lennének, igazi csapattagok."

"A Mazars csapata évek óta biztos támogatást nyújt. Váratlan esetekben is számíthatunk a gyors válaszokra. Ügyfélközpontú együtt gondolkodás jellemzi a közös munkát."

"Jó szívvel ajánlom a Mazars szolgáltatásait mindenkinek. Minden területen szakmailag nagyon felkészültek, a válaszokat gyorsan megkaptuk, alaposak és részletesek az állásfoglalásaik az összes témában, amelyek kapcsán felkerestük a Mazars munkatársait.

Forrás: Client Listening Programme 2022, a Mazars csoport globális ügyfélelégedettségi felmérése

Segíthetünk?

Online adótanácsadást szeretnék  Személyes adótanácsadást szeretnék

Személyesen találkozna velünk? 

Irodánkat a XIII. kerületben, a Fiastyúk utca 4-8. szám alatt található Greens Office Building irodaházban találja meg.   

Dolgozzunk együtt vállalkozása fejlődésén!  

Ha többet szeretne megtudni adó- és jogi szolgáltatásainkról, kérjük, olvassa el az alábbi, „Adó- és Jogi Szolgáltatások" brosúránkat.

Kapcsolódó anyag

Adó- és Jogi Szolgáltatások
Adó- és Jogi Szolgáltatások