Adótanácsadás és jogi szolgáltatások

Legyen szó a társaságok mindennapi tevékenységéről vagy egyedi ügyletekről, az adózási következmények jelentősége megkérdőjelezhetetlen, ezért a Mazars adó- és jogi tanácsadással is segíti partnereit.

Adózási szempontból a nem megfelelő döntés súlyos pénzügyi következményekkel járhat, negatívan befolyásolhatja a cég megítélését.

Megfelelő adótervezéssel azonban nem csupán a költségek csökkenthetők, hanem új lehetőségek is nyílhatnak, növelve a tulajdonosok elégedettségét.

A Mazars adótanácsadói magas hozzáadott értékű, ügyfélközpontú szolgáltatásokat kínálnak. Célunk, hogy munkánk során ne csak az adózási szempontokat érvényesítsük, hanem figyelembe vegyük ügyfeleink egyedi üzleti megfontolásait, a rájuk jellemző iparági és szabályozási sajátosságokat is. Meggyőződésünk, hogy ezen az úton juthatunk el a lehető legjobb megoldásig.

Szorosan együttműködünk belső ellenőrzési, könyvelési és bérszámfejtési osztályainkkal. Jogi tanácsadás területén nagy tapasztalattal rendelkező, állandó külső partnerekkel dolgozunk együtt, így ügyfeleink minden szükséges szolgáltatást egy helyen megtalálnak. 

Széles körű adótanácsadási szolgáltatások

Adótanácsadás és adótervezés gazdasági társaságok részére

Széles körű szakmai tapasztalatunknak köszönhetően a gazdasági társaságok számára teljes körű adótanácsadási szolgáltatásokat biztosítunk. Többek között közvetlen és közvetett adókról, helyi adókról, szabályozási kérdésekről vagy konkrét tranzakciókról nyújtunk tájékoztatást.
Rugalmas feltételeinknek köszönhetően átalánydíjas vagy havi együttműködésre is lehetőséget biztosítunk.

Kapcsolatfelvétel

Adótanácsadás multinacionális cégek számára

A Mazars 30 éves tapasztalatára multinacionális környezetben is számíthat. Teljeskörű belföldi vagy nemzetközi tanácsadást és folyamatos együttműködést biztosítunk.

Kapcsolatfelvétel

Nemzetközi adótanácsadás

Nemzetközi szintű székhely alapítást vagy szerkezetátalakítást tervez? Segítünk a tiszta és átlátható adóügyekben.

Kapcsolatfelvétel

Ismerje meg legnépszerűbb adótanácsadási szolgáltatásainkat részletesebben

Átalánydíjas adó- és jogi tanácsadás

Az átalánydíjas adó- és jogi tanácsadási együttműködés folyamatos segítséget jelent a számlázással, elszámolásokkal, a folyamatosan változó adójogszabályok értelmezésével kapcsolatban felmerülő bizonytalanságok kezelésében, vagy szerződések adójogi következményeinek, kockázatainak azonosításában. Az átalánydíjas adótanácsadás lehetővé teszi, hogy ügyfelünk bátran kérdezzen anélkül, hogy azon gondolkodna, mennyit számláz majd ezért az adótanácsadó, ráadásul mindezt a standard óradíjaknál lényegesen kedvezőbb tanácsadói díjért.

Ismerje meg az előnyöket

Társasági és iparűzési adó tervezése

Tanácsadóink aktívan támogatják ügyfeleinket a társasági adó, helyi iparűzési adó, innovációs járulék, valamint a különböző illeték és ágazati különadók kapcsán felmerülő kérdésekben. Emellett munkatársaink rávilágítanak az adórendszer által kínált sokrétű adó- és/vagy adóalapkedvezmény vagy akár a csoportos adózás lehetőségeire; megállapítják, megbízható módon értékelik a feltételeknek való megfelelést, illetve ezen túl kidolgozzák és a teljes folyamat alatt támogatják ezen lehetőségek kockázatmentes igénybevételét.

További részletek

Áfa tanácsadás

Egy adóalany életében az áfa az, amely a legtöbb fejtörést okozza, ráadásul az adóellenőrzésről készült határozatok is leggyakrabban az áfa tekintetében fogalmaznak meg jelentősebb összegű megállapításokat. Az áfa tanácsadás keretein belül kollégáink készséggel nyújtanak segítséget a teljes struktúra tervezéstől az egyszeri, különleges tranzakciók adókezelésének támogatásán keresztül egészen a leggyakorlatiasabb kérdésekig.

További részletek

SZJA, TB tanácsadás és SZOCHO

A folyamatosan változó gazdasági és jogi környezetben a vállalatokat érintő talán egyik legnagyobb kihívás a szerteágazó adózási-, társadalombiztosítási-, és munkaügyi szabályoknak való állandó, teljes körű és hatékony megfelelés. SZJA és TB tanácsadás keretein belül segítünk Önnek eligazodni a jogszabályok szövevényes rendszerében, valamint közreműködünk a már működő, vagy tervezés alatt álló konstrukciók optimális kialakításában.

További részletek

Vámtanácsadás és jövedéki adó- tanácsadás

A Mazars vámtanácsadással és jövedékiadó-tanácsadással segíti a gazdálkodókat. Ennek keretében segít, hogy a mindennapi működésükhöz szükséges információkkal rendelkezzenek a vonatkozó előírásokról, és elkerüljék a vámjogszabályok, illetve a jövedékiadó-szabályok helytelen alkalmazásából eredő kockázatokat. A kockázatok minimalizálása mellett az is célunk, hogy megkönnyítsük a vállalkozások mindennapos vámügyeit és jövedékiadó-ügyeit azáltal, hogy a folyamataikkal kapcsolatban is tanácsadást nyújtunk.

További részletek

Tranzakciók komplex adótervezése

Adótervezési szolgáltatásunkkal mindazon ügyfeleinket támogatjuk, akik akár a szokásos üzletmenetben felmerülő, akár egyedi, jelentős értékű tranzakciók lebonyolítása során adótudatosan szeretnének dönteni.

A megfelelően kialakított, az adózási szabályokat maximálisan figyelembe vevő tervezés eredményeként egy-egy ügylet, vagy akár a rendszerszintű működés lényegesen kevesebb költséggel valósítható meg annál, mintha a pénzügyi vezető feladata mindössze a már megvalósított tranzakciók utólagos könyvelésére és a kapcsolódó adóteher megfizetésére korlátozódna. Ennek érdekében fontos, ésszerű és sokszorosan megtérülő döntés, ha az adózási folyamatokat adótanácsadó bevonásával alakítják ki. Legyen szó az Európai Unióban egyedülállóan magas áfa tervezéséről, a társasági adó- vagy adóalapkedvezmények kiaknázásáról, vagy akár üzleti promóciók bevezetéséről.

További részletek

K+F kedvezmények

A magyar adórendszerben kiemelt jelentőségű a kutatás-fejlesztési tevékenység ösztönzése.

Az alapkutatást, alkalmazott kutatást és kísérleti fejlesztést (K+F) végző vállalkozásoknak érdemes tájékozódniuk a kapcsolódó kedvezményekről, hiszen segítségükkel több adónemben is jelentős adómegtakarítást érhetnek el. A Mazars összefoglalta, hogy kiknek és miért érdemes tájékozódniuk a kapcsolódó kedvezményekről.

További részletek

Hogyan lenne kényelmes Önnek az adótanácsadás?

Személyes adótanácsadást szeretnék

Online adótanácsadást szeretnék

Miért érdemes a Mazars adótanácsadási szolgáltatását igénybe venni?

  • Magas hozzáadott érték
  • Ügyfélközpontú hozzáállás
  • Kiemelkedő hazai és nemzetközi tapasztalat
  • Specifikus üzletági tapasztalatok
  • Több mint 30 éves múlt

Ha többet szeretne megtudni adó- és jogi szolgáltatásainkról, kérjük, olvassa el az alábbi, „Adó- és Jogi Szolgáltatások" brosúránkat.

 

Kapcsolódó anyag

Adó- és Jogi Szolgáltatások
Adó- és Jogi Szolgáltatások